ToiMoi1Panda: al 1.200 km in de wielen!

Tanguy, Thomas en hun trouwe Panda zijn vertrokken voor hun avontuur. Na Duitsland en Denemarken zijn ze aangekomen in Zweden.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 februari 2022
  • Divers

Het is zover! Het startschot van het grote ToiMoi1Panda-avontuur werd afgelopen zaterdag om 11u gegeven in Hamburg. Nog maar pas vertrokken, doen ze al waar ze zelf zin in hebben. In tegenstelling tot de meerderheid van de deelnemers, beslisten Thomas en Tanguy om Denemarken over de weg te doorkruisen, eerder dan een ferry te nemen die hen rechtstreeks naar Kopenhagen zou brengen. De Panda zou blijkbaar liever de ferry genomen hebben. Gelukkig liet de auto dat op een zachtaardige manier weten.Kleine ergernissen

Tot nu toe zijn er maar weinig problemen te melden. Een piepende aandrijfriem en de motor die warm liep in een file. Op zondag haalden de twee neven hun gereedschap boven om het eerste probleem binnen de 5 minuten op te lossen. Wat het tweede probleem betreft, geven ze toe dat ze denken dat “het risico dat dat nog eens gebeurt klein zal zijn” in het ondergesneeuwde Zweedse landschap. Daar twijfelen we niet aan...

Het moeilijkste moet nog komen… 

De twee schoonbroers en hun machine vertrokken amper 2 dagen geleden en hebben al bijna een zesde van het traject afgelegd! Maar de zwaardere stukken moeten nog komen. Ijs en sneeuw staan pas vanaf nu maandag op het programma. Het is tijd voor de twee maten om spijkerbanden te monteren op hun Panda voor ze beginnen aan hun lange tocht van 700 km richting Vilhelmina, in het midden van Zweden. Sterkte, ToiMoi1Panda!

Zin om hen te steunen

Wil je Tanguy en Thomas helpen ontspannen tijden hun reis en daarbij ook de Fondation Inès Costa steunen? Help dan in ruil voor een gift bij de creatie van hun Spotify-lijst. Alle info vind je in de shop van ToiMoi1Panda:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km