ToiMoi1Panda: daar komen het ijs en de sneeuw!

De twee neven en hun sympathieke auto krijgen geen rust. Maar ze maken traag maar zeker vooruitgang tijdens hun adembenemende tocht!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 februari 2022
  • Divers

We spreken Tanguy en Thomas vroeg in de ochtend, wanneer ze aan het werk zijn aan hun Panda. Die hebben ze de avond ervoor voorzien van spijkerbanden. En dat zal nodig zijn, want een tocht van meer dan 700 km staat vandaag op het programma, en dat zonder het grijze asfalt te zien. Maar al snel merken de neven dat er iets niet helemaal in de haak is. De nieuwe wielen zijn te groot voor de Panda!

En daar stopt het niet

Ze krijgen dus nooit rust. Drie dagen en drie problemen! Gelukkig is het laatste probleem snel opgelost, dankzij de hulp van een local. Met behulp van een slijpschijf maken de wielkasten voldoende plaats voor de spijkerbanden. De rest van de dag zijn er geen problemen meer. Dinsdagochtend begon beter! Na een ijskoude nacht met temperaturen tot -18 °C start de Panda meteen om te zorgen voor plezier op de ijzige wegen. En volgens Thomas en Tanguy voelt de wagen zich er helemaal thuis. 

Na zich (misschien wat te hard) geamuseerd te hebben, voelen ze vibraties in het stuur… Opnieuw zorgen voor ToiMoi1Panda! Alleen zit er nu niets anders op “dan ermee te leren leven,” vertrouwt Tanguy ons toe. Maar het heeft het niet gestoord, en daar zitten de adembenemende landschappen ongetwijfeld voor iets tussen.s Nachts aan het stuur

Het laatste stuk dat ze aflegden, reden ze in het donker. En dat is geen lachterje voor de twee Belgen. De locals hebben vaak imposante verstralers die bijzonder verblindend zijn… Om nog te zwijgen van de gladde wegen, waar al eens een Eland wil oversteken! Een nacht zonder slaap dus, voor de twee naar de Noordkaap rijden

Hoe doe je een gift?

Wil je ook de Fondation Inès Costa steunen, waarvoor de Tanguy en Thomas zich inzetten? Dan kan je simpelweg een gift doen, rechtstreeks op hun website: 

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km