ToiMoi1Panda: de Noordkaap is bijna in zicht!

Het lijkt erop dat alle problemen van de baan zijn. En wat onze twee avonturiers door de voorruit zien nu ze de Noordkaap naderen, zijn adembenemende landschappen!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 februari 2022
  • Divers

Herinner je je nog dat we de mannen en hun Panda voor het laatst troffen toen ze ‘s nachts reden in de buurt van de Lofoteneilanden? Verrassend genoeg hadden ze de ochtend erop geen enkel probleem om uit hun bed te geraken. En met reden, want ze hebben hun bed niet gezien… ze reden immers de hele nacht door, en ontweken daarbij regelmatig elanden. Met 750 kg weegt hun Panda niet veel meer dan dit gigantische dier uit het bos, dus elk contact kan maar beter vermeden worden.

Een dag zonder akkefietjes?

“De kilometers volgen elkaar op en de Noorse landschappen lijken onze goede oude Panda niet te deren,” legt Thomas uit. Zou het kunnen dat ToiMoi1Panda eindelijk een dag zonder akkefietjes tegemoet gaat? Daar lijkt het wel op! Na 450 km over de Lofoteneilanden kunnen de twee schoonbroers en hun kleine 4x4 eindelijk echt rusten in een appartement dat ze eerder die dag geboekt hebben. Maar niet zonder eerst te genieten van de sauna, en het Noorderlicht dat ze te zien krijgen! 





Adembenemende landschappen! 

De volgende ochtend verlaten ze de Noorse eilanden, richting het uiterste Noorden van Europa! Op het programma van de dag staan magnifieke fjorden waar de Panda duidelijk nog altijd even hard van geniet, want hij blijft lopen als een Zwitserse klok! ‘s Nachts slapen ze in een tent op een bijna lege camping. Het is waarschijnlijk de laatste nacht voor ze de Noordkaap bereiken!





Zin om hen te steunen? 

Wil je Tanguy en Thomas steunen tijdens hun tocht ten voordele van de Fondation Inès Costa? Surf dan naar hun shop waar je horloges, car wash kits, activiteiten en zelf biologische sappen kan vinden! Alle info vind je op ToiMoi1Panda :

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km