ToiMoi1Panda: “Deze is voor jou, Inès”

De afgelopen 2 weken volgde VROOM.be de avonturen van Tanguy, Thomas en hun kleine Fiat Panda. En afgelopen weekend was het zover: ze kwamen eindelijk over de eindmeet!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 maart 2022
  • Divers

Nadat we het drietal voor het laatst troffen in een eerder gespannen sfeer niet ver van de Russische grens, zitten ze nu in de Letse hoofdstad Riga. Ze hebben de conflicten achter zich gelaten en zetten onder een stralende zon koers naar Vilnius, in Letland. De sneeuw van het Noorden maakt plaats voor groene, maar even wilde landschappen. Trouw aan hun reisfilosofie blijven onze Belgen weg van de grote verkeersassen, en rijden ze via kleine wegen. Als het al wegen te noemen zijn natuurlijk...

Een bewogen nacht… 

Amper een halve dag later komen ze aan in de Vilnius. Na een korte tocht in de stad vertrekken ze terug, nu naar Polen. Terwijl de avond valt, zetten Tanguy en Thomas hun tent op om rustig te slapen in de vrije natuur. Maar van die rust komt niet veel in huis… Ze worden voortdurend gewekt door het krakende ijs van een meer vlakbij. Wanneer de zon opkomt, zetten ze dan maar koers naar de eindmeet!

Een kortere weg

Ze moeten nog zo’n 1.200 km afleggen voor ze aankomen in Hamburg! Voor de eerste en laatste keer tijdens deze rally beslissen ze om een stuk via de autostrade te rijden. Ongetwijfeld een wijze beslissing, want de oude Panda begint vermoeidheidsverschijnselen te vertonen, vooral wat de remmen en de versnellingsbak betreft. Geen wonder, na meer dan 7.000 km! Maar Tanguy en Thomas doen wat ze kunnen om hun vierwieler te sparen.

Deze is voor jou, Inès”

Na twee wegen onderweg geweest te zijn, is iedereen in het team moe, maar opgeven doen ze niet! En op zondag, 16u35, is het zover: Tanguy, Thomas en hun trouwe Panda rijden over de aankomststreep! Een emotioneel moment dat bekroond wordt met een “Deze is voor jou, Inès”. Maar hoewel hun avontuur erop zit, gaat hun strijd gewoon verder, net als hun Panda! Het is waarschijnlijk niet de laatste keer dat je er iets over leest op VROOM.be...


Zin om hen te steunen? 

Wil je Tanguy en Thomas steunen in hun strijd ten voordele van de Fondation Inès Costa? Surf dan gewoon naar hun website en doe een gift: 

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km