ToiMoi1Panda: grote teleurstelling, maar…

De Noordkaap bereiken was het hoofddoel van de avontuurlijke neven. Jammer genoeg besliste Moeder Natuur daar anders over. Maar de expeditie stopt niet!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 01 maart 2022
  • Divers

Herinner je je dat we in het vorige verslag van team ToiMoi1Panda onze avonturiers verlieten net voor ze de Noordkaap bereikten, het hoofddoel van hun expeditie ten voordele van het onderzoek naar neurofibromatose type 1? Jammer genoeg bleken de laatste kilometers die ze moesten afleggen complexer dan voorzien...

Storm!

"We zijn bijzonder triest dat we er zo kortbij waren en er toch niet geraakt zijn," leggen de avonturiers uit. De reden? "De storm is zo sterk dat de lokale autoriteiten in het nationaal park de toegang naar de Noordkaap hebben afgesloten. We hebben echt zin om met de Panda tot aan de mythische kaap te rijden ter nagedachtenis van Inès," vertellen Tanguy en Thomas. "Maar de natuur heeft er nu eenmaal anders over beslist."


Geen goed idee... 

Toch laten ze zich niet ontmoedigen. Het avontuur zit er niet op! De twee makkers zetten hun reis met goede moed voort en trekken naar Fins Lapland. Na een helse tocht met windvlagen die de zichtbaarheid sterke beperken, komt het team aan bij wat meer vrije wegen en maakt daarvan gebruik om wat foto's te maken terwijl de Panda aan de kant van de weg geparkeerd staat. Geen goed idee: de Panda rijdt vast... net als de Defender van de Engelsen die hen ter hulp komen! Ze moeten wachten op een Noor om hen te bevrijden uit deze met sneeuw bedekte wereld!

Het huis van de Kerstman!

Na een goede nachtrust in de warmte van een hotel, verslindt het team van ToiMoi1Panda meer dan 500 km op weg naar Rovaniemi om er... het huis van de Kerstman te ontdekken! En vervolgens een camping te bereiken waar ze de nacht doorbrengen in hun tent, aan de oevers van een meer. 


WRC-etappes

De volgende ochtend kan de Panda zijn hart ophalen op wegen die eerder lijken op etappes van het WRC-kampioenschap. Zonder de minste problemen legt hun oude vierwieler meer dan 620 km af in 9 uur doorheen dichte wouden en uitgestrekte besneeuwde landbouwvlaktes in de regio van de Grote Meren in Finland. Onze avonturiers zijn met een brede glimlach duidelijk in hun nopjes aan het stuur! Die nacht brengen ze door in een 'laavu', een soort hut. 


Zin om hen te steunen? 

Wil je Tanguy en Thomas steunen tijdens hun tocht ten voordele van de Fondation Inès Costa? Surf dan naar hun shop waar je horloges, car wash kits, activiteiten en zelf biologische sappen kan vinden! Alle info vind je op ToiMoi1Panda :

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km