ToiMoi1Panda: wit is niet langer de hoofdkleur…

Tanguy, Thomas en hun trouwe Panda dalen stukje bij beetje terug af naar Duitsland. Ze laten de Scandinavische koude achter zich en genieten van een ander soort klimaat...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 04 maart 2022
  • Divers

Na hun belevenissen vlakbij de Noordkaap, die ze uiteindelijk niet wisten te bereiken, treffen we onze twee vrienden en schoonbroers aan na hun nacht in een ‘laavu’. Een nacht die goed verliep, ondanks de ijzige koude! Het was hun laatste nacht in de sneeuw, alvorens te vertrekken voor een tocht van 500 km richting Finse hoofdstad.

Van slaapzak naar hotelkamer

Met behulp van hun Spotify-playlist die jullie creëerden, arriveert het drietal in Helsinki en genieten ze van een goede nachtrust. De sfeer gaat van het ene uiterste naar het andere: de nacht onder de sterren maakt plaats voor een hotelkamer. Luxueus beddengoed voor Thomas en Tanguy en een verwarmde parking voor de Panda. Wat een plezier! Ze maken van de gelegenheid gebruik om een bandenwissel uit te voeren! Vaarwel spijkerbanden, welkom traditioneel rubber!

Kalmpjes aan 

De volgende ochtend nemen ze de ferry richting Talinn en het ritme vertraagt wat. Hun volgende etappe is maar 550 km verwijderd, en ze hebben twee dagen om er te geraken. ToiMoi1Panda is dus niet gehaast… De wilde Noorse landschappen maken plaats voor kleine Baltische steden. Ze komen ook andere deelnemers tegen! De sfeer is uitstekend en iedereen deelt zijn verhalen.De sfeer slaat om… 

De ochtend daarop maken het gelach en de mooie herinneringen plaats voor onrust. Niet ver van de Russische grens kruist de Panda verschillende keren een colonne militaire voertuigen, terwijl er ook jachtvliegtuigen overvliegen. Nadat het wit van de sneeuw plaats maakte voor het grijs van het asfalt, maakt de kalmte nu plaats voor de spanning die gepaard gaat met een oorlog in de nabijheid… Gelukkig nadert het einde van de reis met rasse schreden. 

Zin om hen te steunen? 

Wil je Tanguy en Thomas steunen tijdens hun tocht ten voordele van de Fondation Inès Costa? Surf dan naar hun shop waar je horloges, car wash kits, activiteiten en zelf biologische sappen kan vinden! Alle info vind je op ToiMoi1Panda :

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km