Top-10 cabriolets met vier plaatsen

  • Piette François
  • 24 juni 2013

Het wordt een mooie en hete zomer. Dat willen we toch graag geloven. Om klaar te zijn voor deze mooie dagen, hier een toptien van de beste cabriolets met vier echte zitplaatsen om jouw bengeltjes te vervoeren. Geen spartaanse roadster of ‘hypocriete’ 2+2-cabriolet.

Opel Cascada

Met de Cascada presenteert Opel een product dat het premiumsegment waard is, maar voor de prijs van een massaconstructeur. Een zegen voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime cabriolet. De wieltreinen zijn heel verfijnd afgesteld.  

Onze keuze: De volledig nieuwe 1.6-turbobenzinemotor met 170 pk lijkt perfect te passen bij de filosofie van deze schone.

Audi A5 Cabriolet

Een elegant design, een compacte en snelle elektrische stoffen kap, zijdezachte en zuinige motoren, een stevig weggedrag: de A5 Cabriolet koppelt Duitse degelijkheid aan een verfijnde stijl.

Onze keuze: De 2.0 TDI volstaat ruimschoots, maar de 3.0 TDI is toch iets edeler. Voor de liefhebbers van sensaties is er de RS5 met extra allures die 450 pk levert bij 8.000 tr/min.

BMW 6-Serie Cabriolet

Dit vlaggenschip uit München is verzorgd tot in de kleinste details en gebruikt het beste wat het merk in huis heeft qua motoren, onderstel en uitrusting. Het gewicht is aanzienlijk, maar de wieltreinen spelen ermee. Rest alleen nog de stevige prijs …

Onze keuze: Terwijl veelrijders zich richten op de 640d, zouden we eerder kiezen voor de 640i, met schitterende zescilinder-in-lijn benzine, een traditie van BMW. De M6 is misschien wat ‘too much’.

Mercedes E Cabriolet

Jouw kinderen jullie je dankbaar zijn. Dankzij zijn windgeleidingssystemen spaart de E-Klasse Cabriolet de brushing van alle passagiers. En wat een comfort.

Onze keuze: De 350 CDI biedt een zijdezachte, krachtige en zuinige V6.

Bentley Azure

Akkoord, de Azure nadert zijn einde. Maar wat een raspaardje! Vergeet de Continental GTC, afgeleid van VW-producten. Dit is helemaal het einde voor de Bentley-liefhebber met de « 6 ¾ » V8-motor uit eigen huis en een weelderig interieur. Daag de 456 paarden niet uit en leer om te flaneren, de Azure is ervoor gemaakt.

Onze keuze: Maar één motor beschikbaar, maar voor de rest is alles mogelijk.

Morgan Plus 4 Four Seater

Bij Morgan is de kleinste bout die verandert, een ware revolutie. Dit model gaat al mee sinds de jaren dertig. Deze versie met vier zitplaatsen intrigeert met zijn onevenwichtige lijn. Een originele keuze, met gegarandeerd vintage sensaties.

Onze keuze: Terwijl de V6 opwindend muzikaal is, schudt hij de wieltreinen krachtig door elkaar. De tweeliter viercilinder (145 pk) is homogener.

Infiniti G37 Cabriolet

Een waardig alternatief voor de gebruikelijke Audi A5, BMW 3-Serie en Mercedes E. De Infiniti G37 Cabrio is niet de ruimste, maar achter het stuur speelt hij zijn evenwichtig chassis en krachtige V6 uit. De service na verkoop is verbluffend.

Onze keuze: Eén motor, maar wel keuze tussen manuele of automatische versnellingsbak. We raden de laatste aan, die stemt beter overeen met de filosofie van deze cabrio.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

Alles aan deze Rolls is buitengewoon, zelfs de naam. De liefhebbers van elegantie discretie betreuren ongetwijfeld de blingblingstijl, maar de constructeur moet tegenwoordig beantwoorden aan de verwachten van groeimarkten. Superlatieven schieten tekort …

Onze keuze: Geen keuze mogelijk qua motor, maar de mogelijkheden om te personaliseren zijn eindeloos.

Chevrolet Camaro

De allures van een bad boy, brede heupen en een dreigende blik: de Camaro wekt de geest van de Amerikaanse muscle car opnieuw tot leven en heeft alleen een V8 onder de kap. Hij is helemaal niet duur, in aankoop tenminste.

Onze keuze: Chevrolet biedt alleen de keuze tussen twee transmissies: automatisch (405 pk) if manueel (432 pk).

Volkswagen Golf Cabriolet

Misschien niet de meest emotionele keuze, maar deze Golf voert zijn job perfect uit. Zijn stoffen kap laat toe om zon én bagage te combineren. Een probleem- maar ook karakterloze auto.

Onze keuze: De 1.4 TSI DSG met 122 pk lijkt ons de aangenaamste combinatie. De R-versie heeft een vurig temperament, maar zijn prijs schrikt af.

AC
Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km