Top 10 van de modellen waar we het meest naar uitkijken in 2022

Ondanks een chiptekort dat ongetwijfeld nog niet volledig opgelost zal zijn volgend jaar, heeft 2022 heel wat nieuwigheden in petto. We krijgen het water al in de mond: dit zijn de 10 modellen waar we op de redactie het meest van verwachten.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 december 2021
  • Lancering
  • 23.958 weergaven

1. Alfa Romeo Tonale 

We verwachtten hem al in 2021, maar jammer genoeg liep hij vertraging op… Dus zijn we nu ongeduldig om de nieuwe SUV van Alfa Romeo in 2022 te ontdekken! Er is nog maar weinig officiële informatie doorgesijpeld, en dus wordt er heel wat gespeculeerd. Wordt het een hybride, of zelfs elektrisch? We weten enkel dat hij zal lijken op het concept dat in Genève voorgesteld werd.

2. Dacia Jogger 

Geen verrassingen hier, want we hebben hem al meermaals kunnen ontdekken. We weten zelfs al hoeveel hij zal kosten! Deze familiewagen, die plaats biedt aan tot 7 passagiers, verandert van eigenaar voor minstens € 14.790. Hij wordt bij de dealer verwacht vanaf maart 2022.

3. Ferrari Purosangue

Ook naar dit model wordt al lang uitgekeken: de allereerste SUV met een steigerend paard op de motorkap! Hij werd al het hele jaar lang gespot, eerst met de look van een aangepaste Levante, om dan zijn definitieve, zij het nog zwaar gecamoufleerde koetswerk te tonen tijdens een uitstapje. Wanneer hij officieel onthuld zal worden, is nog een mysterie… laten we zeggen tussen januari en december 2022!

4. Kia Niro

De tweede generatie van de Niro konden we amper een maand geleden ontdekken. Net zoals zijn voorganger zal hij een ruime keuze aan motorisaties bieden, van lichte hybride tot elektrisch, maar ook plug-in hybride. Maar je zal nog wat geduld moeten hebben voor we zijn volledige technische fiche in handen krijgen.

5. Mercedes EQXX

2022 belooft een rijkelijk gevuld jaar te worden voor Mercedes! Eerst met de GLC, EQE SUV en misschien eindelijk ook de AMG GT One, wie weet! Maar het model dat de meeste aandacht trekt, is de EQXX met zijn rijbereik van 1.000 km! De afspraak staat aangekruist in onze agenda, want de onthulling vindt al plaats op 3 januari.

6. Polestar 3

Na de 1 en de 2 volgt logischerwijs de 3. Het derde model van Polestar staat op hetzelfde onderstel als de toekomstige Volvo XC90, maar zou uitgerust worden met een specifieke motor en sneller zijn. De productiestart in de Verenigde Staten is voorzien voor volgend jaar.

7. Renault Austral 

Au revoir Kadjar, bonjour Austral! Dat is wat de Franse autobouwer onthulde met onderstaand beeld. Maar onze spionnen wisten deze SUV, die op hetzelfde onderstel staat als de Nissan Qashqai, al te betrappen tijdens testwerk! Afspraak in de lente om er alles over te weten te komen.

8. Toyota Aygo X 

Voor zijn derde generatie transformeert de Aygo in een gespierde en kleurige kleine cross-over! Bij zijn officiële onthulling eind 2021 maakte Toyota nog niet alle info bekend. We zullen nog wat geduld moeten hebben om te weten hoeveel hij kost en wanneer in 2022 zijn lancering voorzien is. Maar klanten die op zoek zijn naar een stadswagen, een categorie die dunbevolkt begint te worden, mogen al juichen.

9. Toyota bZ4X

De bocht naar elektrisch liet lang op zich wachten bij Toyota, maar eindelijk is het zover! De eerste van een lange reeks van auto’s met enkel een batterij wordt de bZ4X. Deze SUV met zijn rijbereik van “meer dan 450 km” komt, samen met zijn tweeling bij Subaru (de Solterra), volgend jaar op de markt.

10. VW ID.Buzz

We hebben één van de beste nieuwigheden tot het laatst gehouden, de terugkeer van een icoon: de ID.Buzz. Dit wordt de beroemde Combi van Volkswagen, maar dan in zijn nieuwe, 100% elektrische interpretatie! Sinds zijn aankondiging heeft VW nog maar weinig vrijgegeven over het model. Maar onze spionnen konden al een duidelijk utilitaire versie betrappen in de zomer. Een precieze lanceringsdatum werd nog niet aangekondigd, maar hij komt in 2022. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De BMW M4 CSL doet zijn naam alle eer aan!

De BMW M4 CSL doet zijn naam alle eer aan!

BMW trekt het doek van de M4 met “Competitie, Sport, Lichtheid” in zijn naam. Meer vermogen en een lager gewicht dus! Het is de snelste in serie gebouwde BMW ooit! Dit wordt sowieso een collectors item…

Mercedes Vision AMG: het zware geschut van het ‘elektrische tijdperk’

Mercedes Vision AMG: het zware geschut van het ‘elektrische tijdperk’

Deze Vision AMG concept blikt vooruit naar de elektrische toekomst, vanaf 2025, van het bedrijf uit Affalterbach.

Mercedes wil hogerop en de A-Klasse krijgt geen opvolger

Mercedes wil hogerop en de A-Klasse krijgt geen opvolger

Het Duitse merk gaat voor duurzame groei in de toekomst, met hogere marges en een beperkter gamma dat gericht is op luxe.

Video: de € 135 miljoen van de ‘Uhlenhaut’-verkoop gaat naar het goede doel

Video: de € 135 miljoen van de ‘Uhlenhaut’-verkoop gaat naar het goede doel

Eindelijk is het officieel: de Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé werd verkocht om geld te voorzien voor een ‘Mercedes-Benz Fund’, dat gebruikt zal worden om onderzoek naar duurzaamheid te stimuleren.

Aanbevolen tests voor jou

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

De twee meest familiale auto’s van de Italiaanse autobouwer krijgen een hybride aandrijving. Blijkt dat we die motorisatie nog niet zo lang geleden al konden ontdekken! Maar biedt hij echt een voordeel onder de motorkap van de Tipo en de 500X?

3,2 /5 Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Lijken blitse elektrische SUV’s je wat te veel van het goede en te duur? Met deze eerste ‘rationele en betaalbare’ elektrische break zou MG je dan wel eens kunnen verleiden!

3,5 /5 Eerste test: de Alfa Romeo Tonale herschudt de kaarten!

Eerste test: de Alfa Romeo Tonale herschudt de kaarten!

De compacte Italiaanse SUV is er eindelijk! Liefhebbers van rijplezier zullen blij zijn, maar misschien gaat dat ten koste van het comfort en de praktische aspecten? Tenzij de situatie net helemaal omgekeerd is...

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

De Duitser strijdt niet met dezelfde wapens als de gezins-SUV van de Amerikaanse elektro-specialist. Maar mag hij toch hopen op een overwinning?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

De startprijs voor deze auto uit de jaren ‘80: € 500!

Te koop: deze Ferrari gaat scoren bij zijn veiling!

Te koop: deze Ferrari gaat scoren bij zijn veiling!

Dit is één van de meest gewilde auto’s ter wereld: een Ferrari 340 MM Spider met een koetswerk van Vignale. Er werden slechts 4 exemplaren gebouwd, waarvan er de afgelopen 10 jaar geen enkele geveild werd...

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

Het voordeel bij Tesla is dat de modellen maar weinig veranderd zijn in de loop der jaren en dus niet verouderd lijken. En natuurlijk is er de toegang tot het Supercharger-netwerk! Jammer genoeg betekent dat ook dat ze eerder aan de prijs blijven...

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

België, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden openen ook een aantal van hun Superchargers voor alle elektrische voertuigen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Benzine, Manueel

€ 19.571

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Diesel, Manueel

€ 13.900
2016
113.244 km

Benzine, Manueel

€ 21.999
2018
54.490 km