De wereld van de autosport is het machomilieu bij uitstek. Toch wisten er enkele vrouwen in door te dringen. Vijf charmante en elegante dames, die hun mannelijke tegenstanders schrik konden aanjagen.
Francois Piette
01/06/2016

Danica Patrick

Deze Amerikaanse racepilote liet de laatste tien jaar sterk van zich horen. De sexy brunette was de eerste vrouw die een race in de IndyCar kon winnen. Voer voor de sponsors! Naast dat opmerkelijke resultaat liet ze zich ook opmerken in de 500 mijl van Indianapolis in stock car-racing. En op de pagina’s van mannenbladen, in weinig verhullende kledij!

Michèle Mouton

Frankrijk kent heel wat verdienstelijke piloten. Michèle Mouton springt daar bovenuit. Ze zou misschien wel de meest getalenteerde van allemaal kunnen zijn! De Provençaalse Michèle Mouton zette de machowereld van de rally op zijn kop door vier overwinningen in de Groep B van het WK rally in 1981 en 1982 binnen te halen. Haar “weapon of choice”? De potente Audi Quattro!

Pat Moss

Van de familie Moss kennen we vooral de broer, Stirling. De zus haalde misschien niet het uitgebreide palmares van haar broer, maar blonk toch uit in rally. Onder meer een overwinning in Luik-Rome-Luik in 1960, aan het stuur van een Austin Healey 3000 (een echte vrachtwagen om te besturen!) en in de Tulpenrallye in Nederland met een Mini Cooper. Deze passionele vrouw was ook getrouwd met een rallyster: Erik Carlsson.

Jutta Kleinschmidt

Deze Duitse racepilote was gespecialiseerd in woestijnrally’s, met een carrière die liep van 1988 tot 2007. De liefhebster van Parijs-Dakar won de wedstrijd onder meer in 2001, en werd zo de eerste vrouw die de wedstrijd won. Naast haar exploten op vier wielen wist Jutta Kleinschmidt zich in het begin van haar carrière ook op twee wielen te handhaven.

Sabine Schmitz

Vandaag vooral bekend om haar deelname aan het Britse programma Top Gear, maar Sabine Schmitz is ook een toppilote. Ze won in 1996 onder meer de 24 Uur van de Nürburgring. Dat circuit is ook haar favoriete speelterrein: de grote blondine denkt al enkele tienduizenden rondjes rond het circuit te hebben gereden.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.