Top 5 van de coolste restomods van het moment

Klassiekers waarvan de organen zijn gemoderniseerd zijn op dit moment sterk in trek. Wanneer je naar deze 5 wagens kijkt, begrijp je meteen waarom.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 september 2021
  • Divers

De kans is groot dat je weet wat een restomod is, maar als dat niet zo zou zijn: dat is een (heel) oude auto waarvan een deel of zelfs alles is gemoderniseerd. Dat kan gaan van enkel de motor tot heel de wagen. Sinds kort zien we in restomods steeds vaker de verbrandingsmotor vervangen worden door elektromotoren. Maar onverzettelijke ingenieurs blijven ook steeds modernere en meer vermogende verbrandingsmotoren in klassieke chassis monteren.

1. Singer DLS

Je kan het niet over restomods hebben zonder de Amerikaanse constructeur Singer te vermelden, die een echte specialist in het genre is. Doorgaans bouwt het merk een wagen die lijkt op een Porsche 911 van de eerste generatie, maar die is gebaseerd op een 964. Sinds een paar jaar biedt Singer ook de DLS aan. Die is veel exclusiever, tot aan de motor toe. Zijn flat-six is omgebouwd door het F1-raceteam Williams om er 500 pk uit te persen bij 9.000 o/m.

2. Volvo P1800 Cyan 

De P1800 is een van de mooiste Volvo’s ooit, maar om er daarom een restomod van te maken? Toch is dat waar de raceafdeling van het Scandinavische merk voor heeft gekozen. En wij kunnen dit soort aparte initiatieven wel smaken. Onder de motorkap leeft een turboviercilinder van 2,0 liter die liefst 420 pk ontwikkelt, die tot 7.700 o/m haalt en die is gekoppeld aan een manuele vijfversnellingsbak. Maar dat is niet alles, want deze P1800 staat ook op een met koolstofvezel versterkt chassis, verstelbare schokdempers en een sperdifferentieel tussen de achterwielen. Dit is met andere woorden een Volvo voor de fun.

3. Bentley by Lunaz

Deze Bentley S2 Continental Flying Spur verkeert in een absoluut smetteloze staat. Hij is misschien zelfs mooier dan toen hij in 1961 uit de fabriek kwam rollen. Het team van Lunaz heeft de auto helemaal gestript alvorens hem opnieuw op te bouwen met de meest exclusieve materialen. De oorspronkelijke V8 keert echter niet meer terug. Een elektromotor en een batterij van 80 kWh hebben zijn plaats ingenomen. Ze brengen de auto 400 kilometer ver en laten hem van 0 naar 100 km/u optrekken in 5 seconden. Er is namelijk toch niets logischer dan de stilte van een elektrische aandrijving in een auto die volledig op comfort is afgestemd? David Beckham lijkt het daarmee eens te zijn, want hij heeft in het bedrijf geïnvesteerd.

4. Opel Manta GSe

Nog een elektrische restomod, maar deze Manta GSe zou weleens belangrijk kunnen blijken voor de toekomst van de sector. Allereerst onderging hij een aantal esthetische aanpassingen aan zowel zijn koetswerk als zijn interieur. Daarna is de verbrandingsmotor vervangen door een elektromotor van 147 pk. Tot daar niets bijzonders, al ziet hij er wel heel opvallend uit. Het meest veelbelovende van dit project is echter dat Opel niet afkerig staat tegen het idee van een commerciële carrière voor het concept. Dat zou restomods veel toegankelijker maken, terwijl ze bovendien gebruik kunnen maken van het grote dealernetwerk van de constructeur.

5. Renault 5 Turbo 3

We konden geen betere auto vinden om deze Top 5 mee af te sluiten dan de herinterpretatie van de Renault 5 Turbo door Legende Automobile. Het Frans-Amerikaanse bedrijf heeft het bommetje aan de smaak van vandaag aangepast… maar zonder enige elektrische aandrijving. Nog steeds achter de twee passagiers ligt een turboviercilinder van liefst 400 pk. “We hebben geen kosten gespaard om er zeker van te kunnen zijn dat deze versie van de Renault 5 Turbo de best mogelijke is”, zeggen zijn bedenkers. De sensaties aan boord van deze minibolide moeten adembenemend zijn… net zoals zijn prijskaartje…

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 scoort historisch record in Europa

Tesla Model 3 scoort historisch record in Europa

Voor het eerst is een elektrische auto erin geslaagd om de bestverkochte auto van Europa te worden.

Geflopt model: Lagonda Rapide, als James Bond een gezin zou hebben…

Geflopt model: Lagonda Rapide, als James Bond een gezin zou hebben…

Droom je van een Aston Martin DB4 of DB5, zoals James Bond, maar ziet je partner deze coupé met karige zitjes achteraan niet zitten? Dan is de Lagonda Rapide echt iets voor jou...

Een Renault 4L als “openluchtkamer”

Een Renault 4L als “openluchtkamer”

Voor de 60ste verjaardag van het model gaf de Franse designer Matthieu Lehanneur een nieuwe invulling aan het icoon, met een mix van auto en architectuur. En dat in een 100 % elektrische concept car.

De MG5 Electric break in 7 cijfers

De MG5 Electric break in 7 cijfers

MG breidt zijn aanbod op de markt van de elektomobiliteit uit met de lancering van de eerste elektrische break. Hij moest betaalbaar blijven, dus start hij zijn carrière met een prijs onder de 30.000 euro.

Aanbevolen tests voor jou

2,8 /5 Prototypetest: Opel Manta GSe, Back to the Future

Prototypetest: Opel Manta GSe, Back to the Future

We weten het, een titel als ‘Back to the Future’ is nogal cliché, maar toch is dat deze keer echt de allerbeste manier om deze verrassende Opel Manta GSe te definiëren.

3,3 /5 Test: Kia EV6, nieuw genre

Test: Kia EV6, nieuw genre

De EV6 belichaamt de nieuwe generatie elektrische auto’s bij Kia. Met zijn look doet hij de Niro met batterij in één klap verouderen. Eens kijken of hij even spectaculair blijkt als zijn design suggereert.

3,6 /5 Test: Cupra Born, gepeperde ID

Test: Cupra Born, gepeperde ID

Cupra is het sportieve merk van Seat. De nieuwe Born profileert zich als een VW ID.3 met een Spaans sausje en een sterker dynamisch karakter. Dat moeten we eens nagaan…

3,7 /5 Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Lexus introduceert de tweede generatie van zijn NX. Zonder een revolutie te ontketenen evolueert hij op nagenoeg elk vlak, en geen klein beetje. Hij biedt zelfs een plug-inhybride versie aan, een grote première voor de Japanse autobouwer.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Waarom is deze Subaru dubbel zoveel waard als 2 nieuwe Ferrari’s?

Waarom is deze Subaru dubbel zoveel waard als 2 nieuwe Ferrari’s?

1993, de Rally van de 1000 meren. Onder de gefascineerde blikken van de locals danst een blauwe en gele Subaru van bocht naar bocht, over bulten springend onder het geroffel van zijn machtige flat-four. Een legende ontstaat. De Subaru Impreza wordt op dat moment een mythe en vervangt de krachtige maar verouderde Legacy. De Impreza Prodrive waar we hier naar kijken is een stukje geschiedenis.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Smart Roadster, speelse cabrio voor minder dan 5.000 euro

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Smart Roadster, speelse cabrio voor minder dan 5.000 euro

Na de opmerkelijke Fortwo stortte Smart zich aan de vooravond van de jaren 2000 op een verrassende niche van de markt: roadsters. Om meteen raak te schieten lanceerde het merk niet één maar twee modellen tegelijk. De roadster en coupé kennen vandaag een grote groep fanatieke volgelingen. Wat mag je ervan verwachten? En welk budget moet je voorzien?

Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Opel heeft de bestelboekjes geopend voor zijn nieuwe Astra, zowel met verbrandingsmotoren als in zijn plug-inhybride varianten. Wat kost hij?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

Wil je een betrouwbare Japanse roadster, maar wil je je onderscheiden van de vele Mazda MX-5's? Dan is de Daihatsu Copen een mooi alternatief! Dit zijn 5 dingen die je moet weten voor je voor zijn charmes valt!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 24.495

Benzine, Manueel

€ 21.795

Benzine, Manueel

€ 18.495

Benzine, Manueel

€ 16.995

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 13.050
2012
14.867 km
€ 23.250
2016
98.294 km

Benzine, Manueel

€ 14.000
2017
89.087 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 26.239
2017
82.450 km