Top 5 van de meest betrouwbare sportwagens

Sportwagens hebben vaak de reputatie dat ze fragieler zijn dan meer gezinsgerichte modellen. Omdat ze krachtiger zijn en vaker worden misbruikt, wordt hun mechaniek natuurlijk wel zwaarder beproefd. Maar welke sportwagens zijn het meest betrouwbaar? Wij hebben een lijstje opgemaakt van modellen met een ‘solide’ reputatie.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 25 januari 2021
  • Divers
  • 760 weergaven

1.      Volvo P1800

Top 5 van de meest betrouwbare sportwagens

De P1800 werd gemaakt van 1961 tot 1973 en is ongetwijfeld verre van de wildste sportwagen. Zelfs in zijn tijd waren de prestaties van zijn 1.8-viercilinder met zo’n honderd pk verre van overdonderend. Maar hij heeft wel een klassieke look en, vooral, een onverwoestbare betrouwbaarheid: een zekere Irv Gordon heeft meer dan 5 miljoen kilometer afgelegd met zijn exemplaar.

2.      Mazda MX-5

Top 5 van de meest betrouwbare sportwagens

De Japanse ingenieurs gaven toe dat ze bij de ontwikkeling van de MX-5 aan het eind van de jaren ’80 hun inspiratie hadden gehaald bij Britse roadsters. Toch was er één verschil waarmee de kleine ‘Miata’ zich van zijn voorbeelden uit de jaren ’60 onderscheidde: zijn betrouwbaarheid. Terwijl de klassiekers er nauwelijks in slaagden om de olie in hun motor te houden en nogal eens wispelturig konden zijn, blijft de kleine Mazda steeds gemakkelijk om mee te leven.

3.      Porsche 911 Carrera 3.2

Top 5 van de meest betrouwbare sportwagens

Porsches hebben een mooie betrouwbaarheidsreputatie. Maar van alle 911’s is de Carrera 3.2 ongetwijfeld de meest robuuste. Deze laatste evolutie van de ‘klassieke’ 911 heeft het gigantische voordeel dat hij enkel lang bewezen mechanische elementen gebruikt. Hoge kilometerstanden moeten absoluut geen bezwaar vormen als de auto correct onderhouden is.

4.      BMW M3

Top 5 van de meest betrouwbare sportwagens

Op een paar uitzonderingen na genieten ook BMW M-producten een sterke naam op het vlak van betrouwbaarheid. Let er enkel op dat je het Vanos-systeem controleert van de generaties die ermee zijn uitgerust, want een herstelling kan relatief duur uitvallen. Voor de rest is de technologie echter gebouwd om te overleven.

5.      Ford Mustang

Top 5 van de meest betrouwbare sportwagens

In het algemeen kunnen we stellen dat alles wat Amerikaans is en uitgerust met een vette V8 zo goed als kogelvrij is. Deze grote en nauwelijks gestresseerde motoren draaien langzaam, wat slijtage beperkt. De andere elementen zijn vaak overbemeten. Volgens sommige fora is de Ford Mustang van de vijfde generatie, post-facelift, absoluut onverwoestbaar.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Beelden Tesla Cybertruck prototype gelekt

Beelden Tesla Cybertruck prototype gelekt

Op het forum van de ‘Tesla Cybertruck Owners Club’ zijn foto’s en zelfs een video opgedoken van een compacte Tesla Cybertruck. Het zou gaan om beelden van een prototype dat getoond werd aan werknemers van Tesla.

Vergeten model: Mercedes 180 “Ponton”, de ideale eerste oldtimer!

Vergeten model: Mercedes 180 “Ponton”, de ideale eerste oldtimer!

Ben je op zoek naar een betaalbare klassieker waarin je je hele familie kan meenemen, die betaalbaar is en vooral ook bijzonder betrouwbaar? Zoek niet langer, die is de auto voor jou: de Mercedes 180 “Ponton”!

Dit is de mooiste auto van het jaar 2022

Dit is de mooiste auto van het jaar 2022

Dat is toch wat de juryleden van het “Festival Automobile International” vinden. Heel wat andere prijzen, waaronder de mooiste concept car en de mooiste hypercar, werden ook uitgereikt tijdens deze editie 2022.

Alfa Romeo Tonale: afspraak op 8 februari

Alfa Romeo Tonale: afspraak op 8 februari

Het is officieel: één van de meest langverwachte SUV’s wordt binnenkort eindelijk onthuld! Afspraak op 8 februari om de Alfa Romeo Tonale zonder camouflage te ontdekken!

Aanbevolen tests voor jou

4,1 /5 Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Geconfronteerd met de meest recente X4 van BMW en de nieuwe Mercedes GLC zag Audi zich verplicht zijn Q5 te vernieuwen. Een operatie die niet beperkt blijft tot een simpele visuele facelift, samen met een nieuwe ‘coupé’ uitvoering, maar één die ook technologische en mechanische nieuwigheden met zich meebrengt!

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Welke van de twee, de beweeglijke en lichte Française of de gekke en eigenzinnige Japanner, zal ons het meeste plezier kunnen verschaffen?

3,5 /5 Test: Mazda2 e-Skyactiv G 90 2022, het plezier van de eenvoud

Test: Mazda2 e-Skyactiv G 90 2022, het plezier van de eenvoud

Mazda zorgt voor gericht verbeteringen bij zijn compacte ‘2’ voor het modeljaar 2022. We maken van die update gebruik om hem nog eens aan de tand te voelen met de nieuwe e-Skyactiv G 90 micro-hybride onder de motorkap.

3,6 /5 Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Wie zegt dat sportieve wagens met een verbrandingsmotor hun beste tijd gehad hebben? Hyundai in elk geval niet, want de Koreaanse autobouwer breidt zijn N-familie nog uit. Dit keer met een pittige versie van zijn atypische Kona SUV.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Een ex-Schumacher C63 AMG break in jouw garage?

Een ex-Schumacher C63 AMG break in jouw garage?

Hoe het met Michael Schumacher zelf zit, is niet helemaal duidelijk. Maar fans heeft hij in elk geval nog genoeg, en die krijgen nu de kans om één van de auto’s te kopen waar Schumi mee reed.

Dustin Hoffman verkoopt een echte cinemalegende!

Dustin Hoffman verkoopt een echte cinemalegende!

Het is waarschijnlijk één van de meest mythische films van de jaren ‘80. En ook de auto is een echte ster. Cinefielen hebben het al begrepen: het gaat hier om de Buick Roadmaster Cabrio uit 1949 die te zien was in de film Rain Man. Een auto die vandaag nog altijd eigendom is van Dustin Hoffman!

Durf jij hem kopen, deze 911 Turbo S met… 333.300 km op de teller?

Durf jij hem kopen, deze 911 Turbo S met… 333.300 km op de teller?

Gekocht in Nederland, ingeschreven in Slovakije, maar eigendom van een landgenoot die er maar liefst 333.300 km mee reed sinds hij deze Porsche 911 Turbo S in 2016 in ontvangst nam. Nu wordt hij geveild door Bonhams. Durf jij hem kopen?

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Test Aankoop heeft de resultaten gepubliceerd van een grote studie rond de betrouwbaarheid van de automerken die op onze markt te koop zijn. Een studie waarin de Aziatische merken duidelijk domineren...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 33.590
5 km

Diesel, Automaat

€ 49.990
2022
18 km

Benzine, Automaat

€ 27.490
2021
50 km

Diesel, Automaat

€ 36.127

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 9.499
2014
69.122 km

Benzine, Automaat

€ 26.900
2022
999 km

Benzine, Manueel

€ 24.500
2019
12.679 km

Diesel, Manueel

€ 26.290
2020
8.887 km