Top 5 van de meest mythische versies van de Porsche Cayenne

Niet enkel de Touareg bij VW viert zijn 20ste verjaardag. Porsche lanceerde zijn tweelingbroer in hetzelfde jaar en ook die blaast dus 20 kaarsjes uit. We blikken terug op de meest mythische uitvoeringen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 juni 2022
  • Straf
  • 9.372 weergaven

1. 955

De "derde Porsche" zoals de autobouwer hem noemt. Hoewel we de redding van het merk te danken hebben aan de Boxster, dankt Porsche zijn huidige status als autogigant aan de Cayenne! Vandaag is dit model de tweede best verkochte auto van het merk, net na de Macan! Hoewel puristen de eerste modellen maar moeilijk konden verteren, zijn ze nu een echte voltreffer bij sommige liefhebbers. Porsche heeft zelfs de productie van onderdelen en accessoires voor de eerste generatie hervat!

2. GTS

Deze legendarische benaming werd lang voor de Cayenne in het leven geroepen. Maar hoe verrassend het ook lijkt, het was de Cayenne die de drielettercombinatie weer tot leven wekte! In 2007 was het de eerste Porsche van de 21e eeuw met het GTS-logo, dat synoniem staat met de sportiviteit en sensatie van de Duitse fabrikant. En met zijn 405 pk sterke atmosferische 4.8 liter V8 en optionele handgeschakelde versnellingsbak, waren de sensaties gegarandeerd! De rest van het gamma volgde, zodat er tegenwoordig van alle modellen een GTS-variant bestaat. Ja, zelfs van de Taycan.

3. Transsyberia

Jawel hoor, Porsche heeft verstand van offroaden. En om een eind te maken aan de twijfels daarrond, besloot de autobouwer mee te doen aan de Transsyberia Rally. Een reis van zo'n 7.000 km dwars door Siberië! Porsche bracht de Cayenne S met een 385 pk V8 motor op de markt. Het pakte de 3 podiumplaatsen en 7 Cayennes eindigden in de top 10! Met zo'n staat van dienst herstelde Porsche onmiddellijk zijn reputatie op dit vlak en ging op weg naar een volgende uitdaging.


4. Diesel

In 2006 vestigde Volkswagen een record door met een Touareg een Boeing 747 te slepen. Jaloezie of trots, wat het ook is, Porsche wilde met zijn Cayenne beter doen dan zijn tweelingbroer bij VW. Er moest dus een jumbo-jet gevonden worden. In 2017 deden ze effectief beter door een Cayenne S Diesel met zijn 385 pk sterke twin-turbo en een koppel van 850 Nm aan 's werelds grootste vliegtuig te koppelen: de Airbus A380! De Duitse SUV trok deze 270 ton wegende machine behoedzaam uit zijn hangar. Missie volbracht en een nieuw record gevestigd! En om de superioriteit van de Cayenne te bevestigen, herhaalde Porsche het huzarenstukje meteen met een Turbo S, met 570 pk en een koppel van 800 Nm.


5. Turbo GT

De Cayenne Turbo GT, ontwikkeld door dezelfde ingenieurs achter de ongelooflijke GT3 en 4, is de sportiefste SUV van het merk! Zijn twin-turbo 4-liter V8 ontwikkelt maar liefst 640 pk en een koppel van 850 Nm! Daarmee wordt hij in slechts 3,1 seconden naar de 100 km/ gekatapulteerd en haalt hij een top van 300 km/u. Het is ook de snelste SUV, en niet alleen van Porsche, maar gewoon ter wereld! In juni 2021 voltooide hij de 20.832 km en 73 bochten van de Groene Hel in 7 minuten 38 seconden en 925 duizendsten.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche Cayenne? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche Cayenne-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Video: deze bijzonder speciale Rolls-Royce Phantom telt 6 wielen!

Video: deze bijzonder speciale Rolls-Royce Phantom telt 6 wielen!

Een gekke creatie waarvan er wereldwijd maar één bestaat!

DS 7: een nieuw, sportiever gezicht!

DS 7: een nieuw, sportiever gezicht!

De Franse premium SUV krijgt een nieuwe kleedje en maakt van de gelegenheid gebruik om een derde plug-in hybride aandrijving aan te bieden met een vermogen van 360 pk!

Jaren ‘20 Bentley Speed Six nieuw te koop

Jaren ‘20 Bentley Speed Six nieuw te koop

Het merk gaat 12 exemplaren van zijn Le Mans-winnende ‘Speed Six’ bouwen!

BMW werkt aan exclusief M-verjaardagscadeau

BMW werkt aan exclusief M-verjaardagscadeau

Het gerucht doet de ronde dat het een hommage aan de 3.0 CSL wordt!

Aanbevolen tests voor jou

3,7 /5 Test: Toyota bZ4X, geruststellen

Test: Toyota bZ4X, geruststellen

De bZ4X wordt Toyota’s eerste EV in Europa voor productie op grote schaal. Met een garantie van liefst 10 jaar moet hij sceptici over de streep trekken. Heeft hij nog andere troeven?

4,0 /5 Test: Toyota GR86, de perfectie benaderd?

Test: Toyota GR86, de perfectie benaderd?

Dit is exact hoe de Japanner van de band had moeten rollen in 2012. Maar er is één ding dat je hem nog kan verwijten…

3,5 /5 Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

De sprankelende Juke erft de ‘complexe’ aandrijflijn van zijn Franse neefje, de Captur. Complex, ja, maar hij laat zich probleemloos temmen!

3,6 /5 Test: Citroën C5 Aircross, volwassen look

Test: Citroën C5 Aircross, volwassen look

Het design van de Franse SUV evolueert naar een rijpere en soberdere stijl. Maar beschikt hij nog altijd over zijn sublieme ‘gewatteerde’ ophangingscomfort?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kosten de nieuwe Kia Niro HEV, PHEV en EV

Zoveel kosten de nieuwe Kia Niro HEV, PHEV en EV

De nieuwe generatie van de uitsluitend geëlektrificeerd aangedreven Kia is er. Maar tegen welke prijs?

Dynamisch inductieladen: naar een onbeperkt rijbereik?

Dynamisch inductieladen: naar een onbeperkt rijbereik?

De resultaten die behaald werden op dit circuit uitgerust met inductielaadlussen zijn bemoedigend.

Te koop: “De beste Ferrari ooit gebouwd” volgens Enzo

Te koop: “De beste Ferrari ooit gebouwd” volgens Enzo

Deze Ferrari 410 Sport Spider Scaglietti, een brutale machine, om niet te zeggen dodelijk in de handen van niet-experts, zou “de beste auto ooit gebouwd” zijn volgens de stichter van het merk, Enzo Ferrari! Zegt dit model je wel niets? Goed nieuws: hij staat te koop...

Toyota werkt aan een concept met draagbare waterstofcapsules

Toyota werkt aan een concept met draagbare waterstofcapsules

Een project voor de auto-industrie, maar dat ook ruimer toegepast kan worden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.571

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Benzine, Manueel

€ 20.900
2018
54.490 km

Benzine, Manueel

€ 22.990
2022
2.720 km