Top 5 van de meest mythische versies van de Porsche Cayenne

Niet enkel de Touareg bij VW viert zijn 20ste verjaardag. Porsche lanceerde zijn tweelingbroer in hetzelfde jaar en ook die blaast dus 20 kaarsjes uit. We blikken terug op de meest mythische uitvoeringen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 juni 2022
  • Straf

1. 955

De "derde Porsche" zoals de autobouwer hem noemt. Hoewel we de redding van het merk te danken hebben aan de Boxster, dankt Porsche zijn huidige status als autogigant aan de Cayenne! Vandaag is dit model de tweede best verkochte auto van het merk, net na de Macan! Hoewel puristen de eerste modellen maar moeilijk konden verteren, zijn ze nu een echte voltreffer bij sommige liefhebbers. Porsche heeft zelfs de productie van onderdelen en accessoires voor de eerste generatie hervat!

2. GTS

Deze legendarische benaming werd lang voor de Cayenne in het leven geroepen. Maar hoe verrassend het ook lijkt, het was de Cayenne die de drielettercombinatie weer tot leven wekte! In 2007 was het de eerste Porsche van de 21e eeuw met het GTS-logo, dat synoniem staat met de sportiviteit en sensatie van de Duitse fabrikant. En met zijn 405 pk sterke atmosferische 4.8 liter V8 en optionele handgeschakelde versnellingsbak, waren de sensaties gegarandeerd! De rest van het gamma volgde, zodat er tegenwoordig van alle modellen een GTS-variant bestaat. Ja, zelfs van de Taycan.

3. Transsyberia

Jawel hoor, Porsche heeft verstand van offroaden. En om een eind te maken aan de twijfels daarrond, besloot de autobouwer mee te doen aan de Transsyberia Rally. Een reis van zo'n 7.000 km dwars door Siberië! Porsche bracht de Cayenne S met een 385 pk V8 motor op de markt. Het pakte de 3 podiumplaatsen en 7 Cayennes eindigden in de top 10! Met zo'n staat van dienst herstelde Porsche onmiddellijk zijn reputatie op dit vlak en ging op weg naar een volgende uitdaging.


4. Diesel

In 2006 vestigde Volkswagen een record door met een Touareg een Boeing 747 te slepen. Jaloezie of trots, wat het ook is, Porsche wilde met zijn Cayenne beter doen dan zijn tweelingbroer bij VW. Er moest dus een jumbo-jet gevonden worden. In 2017 deden ze effectief beter door een Cayenne S Diesel met zijn 385 pk sterke twin-turbo en een koppel van 850 Nm aan 's werelds grootste vliegtuig te koppelen: de Airbus A380! De Duitse SUV trok deze 270 ton wegende machine behoedzaam uit zijn hangar. Missie volbracht en een nieuw record gevestigd! En om de superioriteit van de Cayenne te bevestigen, herhaalde Porsche het huzarenstukje meteen met een Turbo S, met 570 pk en een koppel van 800 Nm.


5. Turbo GT

De Cayenne Turbo GT, ontwikkeld door dezelfde ingenieurs achter de ongelooflijke GT3 en 4, is de sportiefste SUV van het merk! Zijn twin-turbo 4-liter V8 ontwikkelt maar liefst 640 pk en een koppel van 850 Nm! Daarmee wordt hij in slechts 3,1 seconden naar de 100 km/ gekatapulteerd en haalt hij een top van 300 km/u. Het is ook de snelste SUV, en niet alleen van Porsche, maar gewoon ter wereld! In juni 2021 voltooide hij de 20.832 km en 73 bochten van de Groene Hel in 7 minuten 38 seconden en 925 duizendsten.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche Cayenne? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche Cayenne-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km