Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 januari 2023
  • Straf

5. Vision Renndienst


Deze Renndienst concept car werd opnieuw bovengehaald bij de voorstelling van de Vision 357 en is zowat het Porsche-equivalent van de ID. Buzz. Jammer dat dit unieke 100% elektrische model, dat in 2018 voor het eerst getoond werd en voorzien is van een centrale bestuurderspost, nooit voorbij het conceptstadium geraakt is...

4. 911 Spyder

Ja, dit is een Porsche. We kunnen zelfs zeggen dat dit de allereerste concept car van het merk was! Deze 911 Spyder werd in 1965 neergepend door niemand minder dan de Italiaanse koetswerkbouwer Bertone en voor het eerst aan het grote publiek getoond op het Salon van Genève in het daaropvolgende jaar. Ondanks een zekere interesse werd er uiteindelijk geen enkel exemplaar besteld en werd deze dakloze 911 dus niet op de markt gebracht.


3. Tapiro 

Ook deze concept car lijkt helemaal niet op een Porsche zoals we die kennen, maar hij draagt wel degelijk het Porsche-logo. De in samenwerking met Giugiaro gecreëerde Tapiro werd voorgesteld op het Salon van Turijn in 1970. Er bestond maar één exemplaar van, en dat ging jammer genoeg in vlammen op in 1980, om nooit heropgebouwd te worden.


2. Panamericana

In dit geval herkennen we wel de karakteristieke trekken van het Duitse huis. Maar toch is deze in 1989 onthulde concept car één van de meest geschifte creaties ooit van Porsche. Hij combineert immers een sportwagen, een cabrio en een SUV in één koetswerk. En dat is best een geslaagde mix. Vandaag toch, want destijds waren de meningen eerder verdeeld.


1. 917 Living Legend 

Deze concept car, een moderne interpretatie van de legendarische 917, werd bedacht, getekend en gebouwd in 2013, maar pas voor het eerst getoond in 2019. En dat om de vijftigste verjaardag van de allereerste overwinning van het merk in de 24 Uren van Le Mans te vieren. Ze houden wel van geheimen daar in Stuttgart, maar gelukkig hebben ze deze sublieme concept car uiteindelijk toch niet voor zich gehouden. Alleen vragen we ons af wat er nog verborgen zit in de kelders daar in Stuttgart...


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km