Top 5 van de meest originele pedalensets

Na de sleutels, de sturen, de velgen en de uitlaten, zetten we onze reeks van ‘details die het verschil maken’ verder met deze 5 pedalensets die anders zijn dan de anderen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 mei 2022
  • Straf

 1. Renault Twingo RS

Neen, Volkswagen is niet de enige die 'play', 'pauze' en 'stop'-symbolen op zijn pedalen heeft. De eerste was Renault in zijn Twingo RS! En hier zijn het geen twee, maar drie pedalen! Een grappige pedaalpartij in bommetje met een vermogen van 133 pk en 160 Nm koppel, deze reeks start meteen goed!

2. Spyker C8

Het is niet de eerste keer dat we de Spyker C8 erbij halen. Na zijn stuur zijn we nu geïnteresseerd in zijn pedalen, die al even mooi zijn. Ook zij zijn van aluminium gemaakt, en zijn praktisch een kunstwerk. De C8 was niet zo'n succes als Spyker had gehoopt, en dat is jammer, want het oog voor detail in deze auto is gewoon ongelooflijk!

3. Pagani Zonda

Ook dit Italiaanse merk is geen onbekende in onze top 5-reeks. Wanneer je meer dan een miljoen euro vraagt voor je supercars, telt elk detail, van de sleutel tot het stuur en de pedalen. En het moet gezegd dat de pedalen je niet onberoerd laten. Bovendien zijn ze gelinkt aan een 7 liter grote V12 en een handgeschakelde versnellingsbak op sommige modellen!

4. McLaren F1

Deze 3 pedalen, die op maat van de eigenaar aan het koolstofvezel onderstel bevestigd zijn, zijn legendarisch. Ze geven leven aan een 627 pk sterke atmosferische V12 gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak! En je hoeft niet te zoeken om te ontdekken bij welke auto ze horen, want het staat erop geschreven...

5. Bugatti Chiron en Veyron

Het is moeilijk om de snelste pedalen ter wereld niet te noemen! Eerst werden ze gemonteerd in de Veyron en daarna in de Chiron, en ze zagen het vermogen van de door hen bediende W16 quad turbo evolueren van 1.000 naar meer dan 1.600 pk! We weten niet hoe het met jullie zit, maar bij VROOM.be zouden we er graag eens onze voeten tegen zetten...


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km