Top 5 van de meest originele pedalensets

Na de sleutels, de sturen, de velgen en de uitlaten, zetten we onze reeks van ‘details die het verschil maken’ verder met deze 5 pedalensets die anders zijn dan de anderen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 mei 2022
  • Straf

 1. Renault Twingo RS

Neen, Volkswagen is niet de enige die 'play', 'pauze' en 'stop'-symbolen op zijn pedalen heeft. De eerste was Renault in zijn Twingo RS! En hier zijn het geen twee, maar drie pedalen! Een grappige pedaalpartij in bommetje met een vermogen van 133 pk en 160 Nm koppel, deze reeks start meteen goed!

2. Spyker C8





Het is niet de eerste keer dat we de Spyker C8 erbij halen. Na zijn stuur zijn we nu geïnteresseerd in zijn pedalen, die al even mooi zijn. Ook zij zijn van aluminium gemaakt, en zijn praktisch een kunstwerk. De C8 was niet zo'n succes als Spyker had gehoopt, en dat is jammer, want het oog voor detail in deze auto is gewoon ongelooflijk!

3. Pagani Zonda

Ook dit Italiaanse merk is geen onbekende in onze top 5-reeks. Wanneer je meer dan een miljoen euro vraagt voor je supercars, telt elk detail, van de sleutel tot het stuur en de pedalen. En het moet gezegd dat de pedalen je niet onberoerd laten. Bovendien zijn ze gelinkt aan een 7 liter grote V12 en een handgeschakelde versnellingsbak op sommige modellen!

4. McLaren F1

Deze 3 pedalen, die op maat van de eigenaar aan het koolstofvezel onderstel bevestigd zijn, zijn legendarisch. Ze geven leven aan een 627 pk sterke atmosferische V12 gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak! En je hoeft niet te zoeken om te ontdekken bij welke auto ze horen, want het staat erop geschreven...

5. Bugatti Chiron en Veyron





Het is moeilijk om de snelste pedalen ter wereld niet te noemen! Eerst werden ze gemonteerd in de Veyron en daarna in de Chiron, en ze zagen het vermogen van de door hen bediende W16 quad turbo evolueren van 1.000 naar meer dan 1.600 pk! We weten niet hoe het met jullie zit, maar bij VROOM.be zouden we er graag eens onze voeten tegen zetten...


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km