Top 5 van de meest uitzonderlijke uitlaten

Na de sleutels en de stuurwielen, nemen we een kijkje bij de uitlaten. En we kunnen je vertellen dat de autobouwers zich hebben laten gaan de laatste jaren. Niet enkel op het vlak van geluid, maar vooral ook qua look.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 maart 2022
  • Straf

1. Mercedes SLR McLaren 

Om de V8 onder zijn imposante motorkap te laten brullen, hebben de ingenieurs van Mercedes en McLaren een ongewone uitlaat voorzien. De zijdelings uitlaatpijpen worden niet achter, maar voor de deuren geplaatst! Daardoor kan je met open ramen maximaal genieten van het geluid.

2. TVR Sagaris 

De Britse coupé is echt een geval apart. Zijn uitlaten zijn in de achterbumper verwerkt, maar in plaats van naar achteren gericht te zijn, zit hun uiteinde aan de zijkant van de auto. In dat geval kunnen we dus ook spreken van zijdelingse uitlaten, of niet? Hoe dan ook, we hebben het elders nog nooit gezien, en dan hebben we het nog niet over zijn design...

3. Porsche 918 Spyder 

Porsche is soms eerder behoudsgezind wat de looks van zijn auto’s betreft. De 911 is niet erg veranderd in bijna 60 jaar. Maar het merk heeft zich laten gaan voor zijn 918! De designers en ingenieurs beslisten immers om de uitlaten boven de motor te plaatsen, net achter de inzittenden! Het geluid mag er in elk geval zijn, zonder de vlammen te vergeten die al eens uit de uitlaat durven komen...


4. Apollo IE 

Je moet gewoon kijken naar de Apollo Intensa Emozione om te weten dat elk onderdeel dat gebruikt wordt voor zijn productie extreem is. Zie je de blauwe driehoek in het midden van de achtersteven? Ja, dat is de uitlaat. Hij zorgt ervoor dat de V12 een geluid kan voortbrengen dat in lijn ligt met de look van het beest.


5. Bugatti La Voiture Noire 

Op zijn meest exclusieve creatie installeerde Bugatti niet minder dan 6 uitlaten! Die beslissing verwijst naar de historische Atlantic, die de inspiratiebron vormde voor La Voiture Noire. En ook: meer is altijd beter, niet?


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km