Top 5 van de nieuwigheden op het Salon van Tokio!

Het zijn voornamelijk Subaru en Toyota die hun best gedaan hebben met opwindende concept cars en enkele bijzonder sportieve modellen!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 januari 2022
  • Straf

1. Lexus NX Offroad Concept 

De autobouwer speelt een thuismatch en stelt een concept voor die buiten de platgetreden paden treedt, letterlijk. Deze unieke uitvoering van de Japanse SUV is een klassieke plug-in hybride versie, maar hij onderging wel wat aanpassingen. Eerst werd hij wat hoger van de grond gelegd, om daarna uitgerust te worden met terreinbanden en uitgevoerd in een bronskleurige lak waarmee hij niet onopgemerkt rondrijdt.

2. Subaru STI E-RA Concept 


Heel wat nieuwe elektrische auto’s worden getoond tijdens dit salon, te beginnen met een elektrische racewagen van Subaru! De auto zit nog in de studiefase, maar zou een 60 kW batterij krijgen en 4 motoren die samen een vermogen van 1.088 pk leveren! Daarmee zou hij de Nürburgring in 6 minuten 40 moeten kunnen verslinden! Theoretisch gezien toch… laten we hopen dat Subaru dat in de praktijk brengt.

3. Subaru Solterra STI et Toyota bZ4X GR Sport Concept 

De elektrische tweeling van Subaru en Toyota gaat in de aanval, of denkt daar toch aan. De twee merken hebben sportievere versies voorgesteld van hun SUV. De aanpassingen zijn trouwens enkel cosmetisch.

 4. Toyota GR GT3 Concept 


Toyota had ons enkele dagen geleden al het water in de mond doen lopen met de aankondiging van een GT3 concept. En we worden niet teleurgesteld! De Japanse autobouwer zegt niets over het hart van dit beest, maar afgaand op de lange motorkap en de uitlaat achter het voorwiel, gaan we ervan uit dat er cilinders trappelen in het vooronder!

5. Toyota GRMN Yaris 

In tegenstelling tot de vorige voertuigen, is dit geen concept! Maar er worden maar 500 exemplaren gebouwd, allemaal voor Japan. Jammer… de terugkeer van de GRMN-badge komt in twee uitvoeringen: één voor op het circuit, de andere voor de rallysport. In beide gevallen gaat dat gepaard met een gewichtsbesparing van 20 kg, 10 mm extra koetswerkbreedte en 10 mm minder in de hoogte, een mechanisch sperdifferentieel, een kortere versnellingsbak en nog agressievere koetswerkelementen!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 28.490
2021
31.314 km