Top 8 van de meest schaamteloze Chinese kopies van Europese auto’s

Autodesigns schaamteloos overnemen lijkt wel een nationale sport in China. Omdat de Chinese regering de autobouwers beschermt en de kopies stukken goedkoper zijn dan de originelen, moeten de Europese constructeurs machteloos toekijken. Dit zijn acht flagrante voorbeelden.
  • Bervoets Wim
  • 26 augustus 2016

1. Zotye T600

Mochten we hem op de baan kruisen, zouden we zeker omkijken. Het gaat wel degelijk om een SUV van het Chinese merk Zotye, en niet om een Audi Q5. Al lijken de Chinese designers hun inspiratie voor de grille bij Volkswagen te hebben gehaald.

2. Brilliance V5

Hier valt de imitatie al wat meer op. De afmetingen lijken niet helemaal in verhouding, maar Brilliance ging de inspiratie duidelijk zoeken bij de Duitsers uit München. De BMW X1 stond model voor de V5, al lijkt de grille wel afkomstig van een Skoda van de vorige generatie.

3. BAIC B80VJ

Deze stoere terreinwagen ging overduidelijk de mosterd halen bij twee grote terreinwagenspecialisten. In profiel zien we de Mercedes G-Klasse (of “Geländewagen”), en het vooraanzicht lijkt rechtstreeks te zijn overgenomen van Jeep.

4. Eagle Carrie

Is het een Ferrari? Is het een Porsche? Nee, dat is het niet. Het is de Chinese Eagle Carrie, of dat wat je krijgt wanneer je de voorkant van de Ferrari GTC4Lusso photoshopt op een Porsche Cayman. “Imitation is the sincerest form of flattery”, wordt wel eens gezegd.

5. Zotye SR8

Eagle is niet de enige Chinese constructeur die de mosterd gaat halen bij Porsche. Ook Zotye keek voor de SR8 richting Zuffenhausen. Als je er dus een Porsche Macan in herkent, is dat heus geen toeval.

6. LandWind X7

Deden de vorige kopies nog de moeite om minstens de grille van een ander model te stelen, dan leek LandWind wel genoegen te nemen met alleen het veranderen van het logo. Land Rover liet weten “not amused” te zijn met de flagrante kopie van zijn Range Rover Evoque.

7. Geely GE

Waarom een fortuin uitgeven aan een Rolls-Royce Phantom wanneer je ook de goedkopere Chinese optie kan kiezen? Die optie is in dit geval de Geely GE, het favoriete vervoersmiddel van rijke Chinese bedrijfsleiders.

8. Zotye E30

Het vooraanzicht van deze Zotye E30 is nog “origineel” genoeg, maar in profiel laat hij niets aan het toeval over: dit is overduidelijk een Smart ForTwo. En daarmee krijgt Zotye de twijfelachtige eer om drie keer in deze lijst te staan!

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km