Top 5: de grootste verrassingen van 2014

Ze worden eerder met misprijzen bekeken door het grote publiek en bepaalde heren en dames van de pers laten ze ook links liggen ten voordele van premium Duitse merken, maar de volgende vijf wagens laten je niet onberoerd.
  • Piette François
  • 28 januari 2015

We waren evenmin dolenthousiast toen we achter het stuur kropen, maar dit vijftal wist ons over de hele lijn bijzonder aangenaam te verrassen.

1. Nissan Pulsar

Het moet niet eenvoudig zijn om in de schaduw van de Qashqai te leven. De Pulsar is een traditionele berline die zich richt naar de trouwe Nissan-klanten die de stap naar de Crossover niet hebben gemaakt. De Pulsar heeft geen sexy uiterlijk, maar hij heeft wel alles mee: een fantastische wegligging, een sereen rijgedrag en een zuinige diesel. Wat wil je nog meer.

2. Suzuki Celerio

Er waait een frisse wind bij de stadswagens met de Renault Twingo, Smart forfour, Citroën C1, Toyota Aygo, Peugeot 108 en Hyundai i10. Deze nieuwe lading stadsmussen zijn allemaal vernieuwd en tonen bijzonder guitig en verleidelijk. De Celerio daarentegen kiest voor de absolute discretie en verdwijnt op die manier naar de achtergrond. Nochtans behoren zijn rijgedrag, binnenruimte, het verbruik en zijn pittige motor tot de besten van de klas. De Celerio? Ja mijnheer!

3. Kia Sorento

Je bent op zoek naar een genereuze SUV die volledig en luxueus is uitgerust? Al je vrienden raden je aan om richting Audi Q, BMW X of Mercedes-aanverwanten te kijken… Maar voor wie de merknaam van ondergeschikt belang is, die raden we aan om plaats te nemen achter het stuur van de Kia Sorento: het rijgedrag ging er ten opzichte van z’n voorganger met rasse schreden op vooruit en hij rijdt op alle vlakken een niveau hoger. Laat je vooral verbazen door het erg mooie en grote interieur.

 4. Hyundai Genesis

Gepositioneerd tussen de grote berlines (genre Audi A6) en de limousines (Mercedes S), moet de Genesis afrekenen met hoofdzakelijk Duitse concurrenten. Niet evident voor een Koreaan… En toch. Voor een prijskaartje van 64.999 euro krijg je een wagen die is uitgerust als de villa van een profvoetballer en die, wat mij betreft, prima rijdt. Hiermee bespaar je snel 10.000 à 15.000 euro ten opzichte van een Duitse concurrent.

5. Jeep Renegade

Wanneer je “Jeep” zegt, denk je meteen aan de grote uit de kluiten gewassen Grand Cherokee of aan de extreme moddervretende Wrangler. Nochtans wil Jeep ook een deel van de Europese markt verleiden en dat doet het met een compacte SUV, de Renegade. Die plaatst zich netjes tussen een Renault Captur en een VW Tiguan en mikt ook op het premium cliënteel. En waarom ook niet? Deze expressieve verschijning is in hoge mate personaliseerbaar, rijdt bovendien goed en is in zijn TrailHawk-variant onklopbaar op onverharde wegen.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km