Topmodellen DS en Opel worden Italiaans

Ze zullen gebouwd worden in de Fiat-fabriek in Melfi, net als de volgende generatie van de DS7 en een groot Lancia-model.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 29 maart 2022
  • Toekomst


De productieplannen van Stellantis moeten blijken uit documenten van toeleveranciers die Automotive News Europe kon inkijken. Het zou daarbij gaan om een cross-overachtige opvolger voor de Opel Insignia, die waarschijnlijk een Manta-e naamplaatje opgespeld krijgt, en een grote DS met een gelijkaardige koetswerkvorm. Een DS9 in Crossback-uitvoering zeg maar, met misschien wel wat trekjes van de DS Aero Sport Lounge concept (te zien op de foto). Beiden zullen gebouwd worden op het STLA Medium platform en elektrisch zijn, al maakt dat platform ook verbrandingsmotoren mogelijk. De productie van de DS zou al in 2024 starten en de Opel begin 2025.

Productieverschuiving binnen Stellantis

De fabriek in Melfi bouwt op dit moment nog de Fiat 500X, de Jeep Renegade en de Jeep Compass, waarvan de productie verhuist of stopt. Om de productiecapaciteit van de fabriek verder te benutten, zouden ook de opvolger van de DS7 Crossback en het nieuwe topmodel van Lancia er geassembleerd worden. Daarmee moet Melfi mee zorgen voor de wedergeboorte van Lancia, met een model dat waarschijnlijk Aurelia genoemd wordt.

Nog steeds volgens bronnen van Automotive News Europe zal de opvolger van de Lancia Ypsilon, waarvan op dit moment nog steeds de meer dan 10 jaar oude versie enkel in Italië aan de man gebracht wordt, een opvolger krijgen die in het Spaanse Zaragoza gebouwd wordt. Ook de productie van de opvolger van de Panda (die nog tot 2026 gebouwd wordt in het Zuid-Italiaanse Pomigliano) verdwijnt volledig uit Italië, en zal in Servië of Slovakije van de band rollen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km