Op het aankomende salon van Tokio wil Toyota laten zien dat een hybridemotor ook passie kan ademen. De Japanners willen een conceptcar van een coupé laten zien met hybride aandrijving die de volgende generatie van de GT86 kan aankondigen.

Francois Piette
6/10/2017 12:26:53

Het conceptmodel heet HV Sports. De naam klinkt obscuur, maar verwijst naar een auto die op een testmule van de GT86 lijkt. De lijnen en afmetingen lijken inderdaad wel wat op de bestaande sportwagen. Toch zijn er ook verschillen: een agressievere blik, “Batmobile”-achtige achterkant, een targadak en het inruilen van de achterbank voor een batterijpack.

Dat laatste is interessant: het model zou een hybride aandrijflijn krijgen. Toyota heeft nog geen specificaties gegeven, maar bevestigt dat die aandrijflijn perfect op zijn plaats zit onder de motorkap van een sportieve auto. Zelfs de versnellingsbak gaat erop vooruit: vergeet de CVT van de Prius, want dit model zou een sequentiële bakbediening kunnen krijgen. Wij zien wel wat in dit model, dat de liefhebbers van klassieke sportwagens kan verzoenen met de “moderne tijden”. Deze achterwielaandrijving, met batterijpack achteraan, zou trouwens ook een speelse balans krijgen…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.