Toyota had liever Trump dan Biden als Amerikaans president

Het merk zet alles op alles om Bidens elektrische transitie zo lang mogelijk uit te stellen en geeft zelfs geld aan het  kamp van de vorige Amerikaanse president.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 30 juli 2021
  • Sector

Toyota verzet zich tegenwoordig steeds explicieter en zelfs agressiever tegen de opkomst van de elektrische auto. Het merk is altijd rotsvast blijven geloven in zijn bijna 25 jaar oude hybride technologie en in waterstofaandrijving. Terwijl andere constructeurs op de maatschappelijke evoluties reageren door hun elektrische strategie te versnellen, probeert Toyota om politieke keuzes ten voordele van EV’s tegen te houden. Zo steunde de constructeur in 2019 een voorstel van de regering-Trump om de uitstootnormen voor personenwagens drastisch te versoepelen. Het merk zou volgens Axios begin dit jaar zelfs financiële steun hebben verleend aan Republikeinse congresleden die de rechtmatigheid van de verkiezing van de huidige president Biden betwisten. Geen wonder dat sommige Toyota-aandeelhouders nerveus  worden

Congres

De steun van Toyota aan de vorige Amerikaanse president heeft te maken met de plannen van zijn opvolger: Biden wil de VS na Covid herlanceren door miljarden dollars te pompen in een meer duurzame economie, en zet daarbij voor het wegtransport vooral in op elektrische voertuigen met batterij. Dat past duidelijk niet in de toekomstplannen van Toyota, dat zijn geld op andere technologieën heeft ingezet. Na de aanhoudende steun aan Trump heeft de Japanse autobouwer nu Chris Reynolds, een van zijn topmensen in de VS, naar Washington gestuurd om het congres ervan te proberen overtuigen om de plannen van president Biden aan te passen en de elektrificatie van het land zo sterk mogelijk te vertragen, zo meldt de krant New York Times.

Niet enkel in de VS

De krant bericht dat Toyota trouwens niet enkel in de VS probeert om de elektrische transitie tegen te houden. Het zou ook in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië in lobbywerk hebben geïnvesteerd en zou aan de Indische regering hebben gezegd dat hun plannen om tegen 2030 een puur elektrisch wagenpark te hebben “onpraktisch” zijn.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km