Toyota komt met GT3 concept en straffere GR Yaris!

Het autosalon van Tokyo opent volgende week opnieuw zijn deuren, en Toyota is niet van plan dat onopgemerkt voorbij te laten gaan. Toyota Gazoo Racing stelt er een GT3 Concept en een straffere Yaris GR voor!

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 07 januari 2022
  • Straf

Toyota lijkt de motorsportmicrobe helemaal terug te pakken te hebben. Bij Toyota Gazoo Racing, de motorsportafdeling van het Japanse merk, worden overuren geklopt in de aanloop naar de Tokyo Motor Show, dat midden januari opnieuw de deuren opent na de afgelasting van vorig jaar. Daar stelt het de GR GT3 Concept voor en een “fully tuned” model van de GR Yaris.

Voorlopig houdt Toyota het op teaserbeelden van de twee modellen, die al enkele details weergeven voor de Yaris een luchthapper op de motorkap, maar ook het silhouet van de GT3. Het merk geeft mee dat het inzet op ‘motorsports-bred cars’, waarmee het wil zeggen dat het de ervaring die het opdoet in raceklasses zoals FIA World Rally Championship (WRC) en World Endurance Championship (WEC) gebruikt om productiewagens te ontwikkelen. Fingers crossed dus voor een productievervolg.


Derde sportcoupé van Toyota? 

De teaserfoto van de GR GT3 concept lijkt in elk geval niet op een evolutie van de Supra, maar wel op een apart, groter model. Toyota heeft het in zijn persbericht over een op de motorsport gefocust model, maar we durven stilaan dromen van een extra sportcoupé bij Toyota. Meer over beide modellen, met hopelijk ook technische specificaties en info over eventuele toekomstige productieplannen komen we te weten op 14 januari!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Toyota Gazoo Racing.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km