Toyota RAV4: de populairste auto ter wereld wordt nog beter!

Toyota schaaft zijn populaire RAV4 SUV wat bij voor de jaargang 2023.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 juni 2022
  • Lancering

De RAV4 blijft een vaste waarde in de Toyota-catalogus. Met meer dan 1,1 miljoen verkochte exemplaren is het immers de populairste auto wereldwijd! Om ervoor te zorgen dat hij dat blijft, brengt Toyota een reeks verbeteringen aan voor de jaargang 2023. 

Digitaal instrumentencluster

Eerst en vooral is er standaard een nieuw digitaal instrumentencluster. Het 12,3 duim grote TFT-scherm (7 duim op de instapversie) maakt verschillende configuraties mogelijk in vier stijlen (Casual, Smart, Sport et Tough) en verschillende lay-outs.Multimedia

De RAV4 krijgt voor de gelegenheid ook het nieuwste multimediasysteem van Toyota, dat gebruikmaakt van een nieuw 10,5 duim groot scherm. De standaardversie omvat al een cloud-based navigatiesysteem (een geïntegreerd navigatiesysteem wordt in optie aangeboden). Het systeem biedt ook smartphone-integratie via Android Auto en draadloze Apple CarPlay. Liefhebbers van het genre kunnen ook gebruikmaken van een nieuwe assistent die luistert naar “Hey Toyota”.

Safety Sense

De SUV krijgt tenslotte ook verbeterde veiligheidsfuncties in het Toyota Safety Sense veiligheidssysteem, zoals het pre-collision systeem (PCS) met assistentie op kruispunten, of nog de “Emergency Steering Assist”.

Productie vanaf eind dit jaar

Op esthetisch vlak zijn de wijzigingen miniem. Zo zien we de komst van een nieuwe koetswerkkleur in het interieur: ‘Platinum White Pearl”.

De RAV4 is nog steeds beschikbaar als hybride en als plug-in hybride. De versie voor 2023 gaat in productie tijdens het derde trimester van 2022. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Manhart V 350: het minibusje voor mensen met haast

Manhart V 350: het minibusje voor mensen met haast

De Duitse tuner Manhart neemt even een zijsprongetje van supersnelle BMW’s met deze V 350, een V-Klasse voor wie een beetje extra sport wil op zijn minibusje. Een busje met 585 Nm...

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km