Toyota RAV4: de populairste auto ter wereld wordt nog beter!

Toyota schaaft zijn populaire RAV4 SUV wat bij voor de jaargang 2023.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 juni 2022
  • Lancering

De RAV4 blijft een vaste waarde in de Toyota-catalogus. Met meer dan 1,1 miljoen verkochte exemplaren is het immers de populairste auto wereldwijd! Om ervoor te zorgen dat hij dat blijft, brengt Toyota een reeks verbeteringen aan voor de jaargang 2023. 

Digitaal instrumentencluster

Eerst en vooral is er standaard een nieuw digitaal instrumentencluster. Het 12,3 duim grote TFT-scherm (7 duim op de instapversie) maakt verschillende configuraties mogelijk in vier stijlen (Casual, Smart, Sport et Tough) en verschillende lay-outs.



Multimedia

De RAV4 krijgt voor de gelegenheid ook het nieuwste multimediasysteem van Toyota, dat gebruikmaakt van een nieuw 10,5 duim groot scherm. De standaardversie omvat al een cloud-based navigatiesysteem (een geïntegreerd navigatiesysteem wordt in optie aangeboden). Het systeem biedt ook smartphone-integratie via Android Auto en draadloze Apple CarPlay. Liefhebbers van het genre kunnen ook gebruikmaken van een nieuwe assistent die luistert naar “Hey Toyota”.

Safety Sense

De SUV krijgt tenslotte ook verbeterde veiligheidsfuncties in het Toyota Safety Sense veiligheidssysteem, zoals het pre-collision systeem (PCS) met assistentie op kruispunten, of nog de “Emergency Steering Assist”.

Productie vanaf eind dit jaar

Op esthetisch vlak zijn de wijzigingen miniem. Zo zien we de komst van een nieuwe koetswerkkleur in het interieur: ‘Platinum White Pearl”.

De RAV4 is nog steeds beschikbaar als hybride en als plug-in hybride. De versie voor 2023 gaat in productie tijdens het derde trimester van 2022. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km