Mazda kondigt twee conceptcars aan voor het salon van Tokio. De eerste gaat vooraf aan de volgende productgeneratie, terwijl de tweede de designrichting aangeeft. De Japanners nemen ook een nieuwe benzinemotor met ontsteking door compressie mee.

Francois Piette
10/10/2017 11:58:32

De eerste conceptcar kondigt de volgende Mazda 3 aan. Mazda belooft “dynamische prestaties en aantrekkelijke looks”. Het tweede concept is een grondige revisie van de Kodo-conceptcar. Die kondigde de huidige Mazda-stijl aan en werd voor het eerst toegepast op de CX-5 in 2012.

Mazda zal ook de CX-8 voorstellen, een nieuwe SUV met drie zitrijen die eind dit jaar in Japan gecommercialiseerd zal worden. Over andere landen wordt er nog niets gezegd. De CX-8 krijgt een grondig gereviseerde 2.2-dieselmotor.

Masamichi Kogai, de grote baas van Mazda, geeft ten slotte nog zijn visie op CO2-uitstoot mee: “We zijn ervan overtuigd dat de beste manier om de uitstoot in reële omstandigheden te verminderen is om een mix te bieden tussen verbrandingsmotoren en elektrische oplossingen, en daarbij te kijken naar de energiesituatie en energiemix van elke regio.”

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.