Twee overwinningen voor de Renault Mégane

  • Piette François
  • 12 april 2010


De Renault Mégane Silhouette van regerende kampioenen Frédéric Bouvy en Christian Kelders zijn het seizoen 2010 begonnen zoals ze in 2009 zijn geëindigd: met een prachtige overwinning. Ze versloegen in de sprint de BMW van hun belangrijkste rivalen Steve Vanbellingen en Harrie Stoeltie.

Voor de eerste manche van 90 minuten stond de Mégane op de pole en nam Bouvy de beste start. De Brusselaar bleef ronde na ronde scherpe tijden neerzetten en kwam na 45 minuten binnen met een voorsprong van ongeveer 40 seconden.

Een voordeel dat Christian Kelders, die heel wat rustiger was dan vorig jaar, handig kon beheren om uiteindelijk met een dikke voorsprong de eerste manche binnen te halen. “Er lag heel wat olie op de piste. Overal gele vlaggen en wrakken op de piste. Ik wist dat ik zonder fouten te maken kon winnen. Op het einde lag het zo glad dat ik bij de Jacky Ickx bocht aan wat rallycross heb gedaan. Mijn recente ervaring in de rallysport heeft mij daar ongetwijfeld bij geholpen”.

Zo’n vier uur later stond Christian Kelders op de pole aan de start van de tweede manche. “Deze keer heb ik minder geslipt dan gebruikelijk en geraakte ik in het spoor van Eric Van de Poele. Ik ben hem blijven volgen tot we bij de eerste achtervolgers kwamen. Toen heb ik beslist om wat afstand te nemen om geen risico’s te nemen. Toch ben ik van de piste gegaan door de gravel dat Van de Poele op de piste had gestrooid” vertelt de Luikenaar. Halfweg gaf hij het stuur over aan Frédéric Bouvy als tweede, na de opgave van de Silhouette van Vanbellingen.

Daarna ontstond er wat verwarring na het uitrukken van de Safety Car …” legt Bouvy uit. “Gelukkig zette de racedirectie hun foutje recht. Zo ben ik rustig terug kunnen komen op de Kia van Thiry-Moons en kunnen winnen. Twee poleposities, twee overwinningen, nu al een mooie voorsprong in het kampioenschap, dit was echt een prefect weekend voor ons.”

 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Letihon Jacques.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km