Vergeten concept: Maserati Cinqueporte, de onwaarschijnlijke break

De naam verraadt eigenlijk de rest al: de Maserati Cinqueporte is een vijfdeursversie van de berline Quattroporte uit 2008. Door het traditionele kofferdeksel te vervangen door een klep tot in het dak werd de berline een break…

  • Piette François
  • 27 februari 2017

Om heel eerlijk te zijn kwam het idee niet van Maserati zelf maar van een Emir uit het Midden-Oosten. De man, die duidelijk niet aan geldgebrek leed, had al een paar Ferrari’s laten ombouwen tot shooting brakes. Maar omdat hij nog meer functionaliteit zocht, wendde hij zich tot twee Italiaanse koetswerkbouwers, met name StudioM en StudioTorino, voor een transformatie op basis van een Maserati Quattroporte. Het is 2008, en beide bedrijven gaan op zijn vraag in.

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat de koetswerkbouwers erin geslaagd zijn om de oorspronkelijke lijn van de Quattroporte niet te verraden. Het dak is wat verlengd, er zijn extra zijruitjes toegevoegd naast de vijfde deur en klaar is kees. De Cinqueporte heeft een groot deel van de charme van de berline weten te behouden. Maserati wou deze ombouw niet ruggensteunen omdat het vond dat de stijl van het origineel aangetast was. Het zou dus bij dat ene gebouwde exemplaar blijven.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km