Vergeten concept: Peugeot Quasar, merkwaardige spacemobiel

Begin de jaren ’80 was de wereld een bruisende plek: het was fascinerend leven door de vooruitgang in de IT, de steeds meer verspreide sciencefictionverhalen en een altijd maar groter inzicht in het universum om ons heen. Peugeot gebruikte die golf om een buitengewone conceptcar te onthullen: de Quasar.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 03 november 2021
  • Divers

Zijn naam verwijst naar de zeer heldere kernen van de Melkweg. Het dashboard van zijn kant was resoluut futuristisch, met een lcd-scherm en de voorloper van een boordcomputer, ondersteund door wat leek op het begin van gps. De resoluut futuristische stijl kwam van de getalenteerde Gérard Walter, die een passagiersruimte bedacht met een glazen stolp, vleugeldeuren en een geïntegreerde spoiler. Het interieur zelf was al even vooruitstrevend en kwam van Paul Bracq, die bijzonder veel aandacht besteedde aan de hifi-installatie.

En de motor?

Uiteraard kon zo’n voertuig niet zomaar genoegen nemen met een kleine motor uit de 104. Peugeot koos dus voor zijn meest flamboyante aanbod, namelijk de technische basis (motor en chassis) van de… 205 Turbo 16 uit de Groep B. De ophanging van haar kant zou rechtstreeks overgenomen zijn uit het Formule 1.

De auto werd in 1984 voorgesteld en kende nooit een vervolg in productieschaal, maar hij deed wel velen dromen en gaf het startschot voor een lijn van steeds knappere conceptcars.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km