In het BMW-gamma is de 2-Reeks Active Tourer aan de beurt voor een facelift. De voorwielaangedreven monovolume zorgde bij zijn debuut voor controverse, maar ontpopte zich tot een succesnummer.

Wim Bervoets
12/01/2018

De wereldpremière van de facelift is trouwens voorbehouden voor ons eigenste Autosalon. Verwacht geen wereldschokkende veranderingen, maar een tussentijdse facelift volgens het boekje: nieuwe led-koplampen (die voortaan zeshoekig van vorm zijn en zo aansluiten bij de rest van het BMW-gamma), nieuwe koetswerkkleuren en velgen.

Twee is vier

De BMW-designers namen de voor- en achterkant ook onder handen op de tekentafel. De voorkant krijgt een iets breder radiatorrooster (de kenmerkende BMW-“nieren”), de achterkant heeft bij de viercilinders voortaan twee uitlaten: een aan elke kant. Ook de M Sport-uitvoering kwam niet ongewijzigd uit de operatie.

Zuiniger

Onder de motorkap namen de ingenieurs de motoren onder handen om ze efficiënter, zuiniger en schoner te doen presteren. Specifieke aandacht ging naar de dieselmotoren. Er maakt ook een nieuwe versnellingsbak zijn intrede: een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling, die onder meer standaard is op de 220i.

Connectiviteit

Het wordt haast een traditie bij de recentste BMW-facelifts: het connectiviteitsaanbod van het infotainmentsysteem wordt uitgebreid en je smartphone nog beter geïntegreerd: inductieladen, Apple CarPlay, verkeersinformatie en de integratie van je agenda: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.