Vick De Cooremeter: Adieu, Vick.

Zoals veel collega-journalisten ontmoette ik Vick voor het eerst in Bornem. In het kantoor van BMW waar de journalisten de testmotoren ophalen. Een jongen als Vick vergeet je niet snel: altijd lachend, luisterend, behulpzaam, en altijd klaar om te praten over hetgeen hem begeestert: motoren.

  • Wouters Bruno
  • 31 juli 2014

Maar ondanks zijn jonge leeftijd is hij geïntrigeerd door een periode die hij niet heeft gekend, een tijd waar piloten vaak een zware tol voor hun passie betaalden. Ik liet ‘m zo kennismaken met twee films die die periode kenmerken: “Continental Circus” en “Le Cheval de Fer”. De eerste doet het relaas van het motorseizoen 1969 met Jack Findlay. De tweede film blikt terug op 1974, een bijzonder moment waarin veel Franse piloten aan de GP’s deelnamen.

Deze harde competities hebben Vick niet afgeschrikt om naast zijn job als technicus bij BMW Motorrad Belux een succesvolle carrière als amateur uit te bouwen in het IRCC (International Road Racing Championship). Dit jaar nam hij voor de eerste keer deel aan de befaamde Isle Of Man TT. Hij keerde terug met een mooi resultaat en de ambitie om volgend jaar opnieuw aan de startlijn te staan.

Het lot heeft echter anders beslist. Het parcours van Vick kwam afgelopen weekend bruusk tot een einde. Tijdens de oefensessies op zaterdag kwam hij op het circuit van Chimay zwaar ten val. Vick, 29 jaar, bezweek zondag in het ziekenhuis van Charleroi aan de gevolgen van zijn verwondingen. Hij laat een enorme leegte achter… We gaan je missen, Vick. Adieu.

Meer lezen over:

Over de auteur: Wouters Bruno Bruno Wouters schrijft sinds 2005 voor Vroom. Als iets wielen en een motor heeft, is Bruno een gelukkig man.
Technologische evoluties boeien hem zeker, maar sensaties zoekt hij het liefst op plattelandswegen met een Morgan of met de motor.
Foto's ©: Mannmotorsports.co.uk, BMW Motorrad.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km