Een van de geweldigste modellen van het Britse merk gaat terug in productie. Om de daad bij het woord te voegen, toont Aston Martin een video die aantoont dat de ontwikkeling op schema zit.

Francois Piette
10/10/2017 10:48:16

Net als Jaguar eerder al deed met zijn XKSS en Lightweight E-Type is Aston Martin hetzelfde van plan met zijn DB4 GT. Een model dat nog iconischer is voor het merk dan de DB5 van James Bond die hem opvolgde. Tussen 1959 en 1963 verdedigde hij de kleuren van het merk op het circuit.

Er worden slechts 25 exemplaren geproduceerd en de productienummers volgen dezelfde logische volgorde als die van de modellen uit de jaren 50 en 60. De prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen wel astronomisch hoog liggen. Technisch zouden we dezelfde specificaties als destijds mogen verwachten: een aluminium zescilinder-in-lijn en een cilinderkop met dubbele bovenliggende nokkenassen. Drie dubbele Weber-carburatoren en een dubbele ontsteking zorgen voor meer dan 300 pk. Moderne assemblagemethodes en materialen zouden zelfs meer vermogen dan vroeger moeten opleveren. Andere specificaties steken niet weg dat de auto meer dan 50 jaar oud is: een starre achteras (weliswaar met sperdifferentieel) en versnellingsbak met vier verzetten.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.