Video: de € 135 miljoen van de ‘Uhlenhaut’-verkoop gaat naar het goede doel

Eindelijk is het officieel: de Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé werd verkocht om geld te voorzien voor een ‘Mercedes-Benz Fund’, dat gebruikt zal worden om onderzoek naar duurzaamheid te stimuleren.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 20 mei 2022
  • Straf


Het was een bizar gerucht, de geheime veiling van één van de twee exemplaren van de Mercedes 300 SLR Uhlenhaut die de Duitse autobouwer in zijn collectie had. Zat Mercedes in geldnood? Of was het plaatsgebrek? Geen van beiden natuurlijk. Mercedes en RM Sothebys geven nu meer uitleg over het hoe en waarom.

In de voetsporen van Rudolf Uhlenhaut”

Ola Källenius, CEO van Mercedes-Benz Group AG legt de beweegredenen van het bedrijf voor de verkoop uit: "De 300 SLR Uhlenhaut Coupés zijn mijlpalen in de ontwikkeling van sportwagens en belangrijke historische elementen die ons merk gevormd hebben. De beslissing om één van deze twee unieke sportauto's te verkopen werd met een heel goede reden genomen - ten voordele van een goed doel. Met de opbrengst van de veiling wordt een wereldwijd studiebeurzenprogramma gefinancierd. Met het 'Mercedes-Benz Fund' willen we een nieuwe generatie aanmoedigen om in de innovatieve voetsporen van Rudolf Uhlenhaut te treden en wonderbaarlijke nieuwe technologieën te ontwikkelen, vooral die technologieën die het kritieke doel van decarbonisatie en het behoud van grondstoffen ondersteunen."

De duurste auto ter wereld

Daarnaast is Källenius uiteraard ook gewoon trots dat “een Mercedes-Benz veruit de meest waardevolle auto ter wereld is." RM Sothebys stond in voor de veiling die op 5 mei in het grootste geheim gehouden werd in het Mercedes-museum in Stuttgart. Daarmee zet het veilinghuis opnieuw een verkoop met recordprijs achter zijn naam. Het maakte dan ook een video om dat in de verf te zetten.


De Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé mag dan al verkocht zijn aan een privéverzamelaar, Mercedes is met de koper overeengekomen dat de auto nog altijd gebruikt kan worden om hem aan het publiek te tonen tijdens speciale gelegenheden. Het tweede exemplaar blijft eigendom van Mercedes en wordt tentoongesteld in het museum van het merk in Stuttgart.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Mercedes.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km