Video: de baas van Toyota steelt de show met de Yaris WRC!

Akio Toyoda in hoogsteigen persoon waagde zich aan enkele drifts aan het stuur van de nieuwe motorsportversie van de GR Yaris.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 december 2021
  • Straf

Akio Toyoda, sinds 2009 de president van Toyota, is een autogek. Hij staat niet enkel aan het hoofd van de wereldkampioen rally en endurance, hij is ook zelf piloot! Hij nam trouwens deel aan enkele mythische races, zoals de 24 uren van de Nürburgring en de Fuji Speedway. En dan vergeten we nog enkele rallytests, onder begeleiding van niemand minder dan Tommi Makinen. En met zijn leeftijd van 65 jaar, beschikt de man het nog altijd over de nodige skills aan het stuur!

En de ster van de show is

Tijdens de voorstelling van de WRC-versie van de Yaris, die gemaakt is om nog eens de wereldtitel rally bij de constructeurs in de wacht te slepen in 2022, stal Akio Toyoda de show! Aan het stuur van een iets minder geprepareerde versie waagde hij zich aan een korte driftsessie. Die eindigde in schoonheid met de twee wagens die naast elkaar donuts draaiden. Moeilijk te zeggen wie de ster was van de show, de Yaris of Akio Toyoda?

Passie voor auto’s

Het doet plezier om zo’n baas aan het werk te zien. Ondanks de sterke inzet van Toyota op hybrides en elektrificatie, lanceerde het merk onlangs ook een aantal meer tot de verbeelding sprekende modellen: GT 86Supra of nog de beroemde GR Yaris. Projecten die we te danken hebben aan de goodwill van Akio Toyoda. Bedankt dus, en we wachten vol spanning op wat Gazoo Racing in 2022 voor ons in petto heeft. Een Corolla GR misschien?


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: YouTube Toyota Gazoo Racing.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km