Video: de baas van Toyota steelt de show met de Yaris WRC!

Akio Toyoda in hoogsteigen persoon waagde zich aan enkele drifts aan het stuur van de nieuwe motorsportversie van de GR Yaris.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 december 2021
  • Straf
  • 5.324 weergaven

Akio Toyoda, sinds 2009 de president van Toyota, is een autogek. Hij staat niet enkel aan het hoofd van de wereldkampioen rally en endurance, hij is ook zelf piloot! Hij nam trouwens deel aan enkele mythische races, zoals de 24 uren van de Nürburgring en de Fuji Speedway. En dan vergeten we nog enkele rallytests, onder begeleiding van niemand minder dan Tommi Makinen. En met zijn leeftijd van 65 jaar, beschikt de man het nog altijd over de nodige skills aan het stuur!

En de ster van de show is

Tijdens de voorstelling van de WRC-versie van de Yaris, die gemaakt is om nog eens de wereldtitel rally bij de constructeurs in de wacht te slepen in 2022, stal Akio Toyoda de show! Aan het stuur van een iets minder geprepareerde versie waagde hij zich aan een korte driftsessie. Die eindigde in schoonheid met de twee wagens die naast elkaar donuts draaiden. Moeilijk te zeggen wie de ster was van de show, de Yaris of Akio Toyoda?

Passie voor auto’s

Het doet plezier om zo’n baas aan het werk te zien. Ondanks de sterke inzet van Toyota op hybrides en elektrificatie, lanceerde het merk onlangs ook een aantal meer tot de verbeelding sprekende modellen: GT 86Supra of nog de beroemde GR Yaris. Projecten die we te danken hebben aan de goodwill van Akio Toyoda. Bedankt dus, en we wachten vol spanning op wat Gazoo Racing in 2022 voor ons in petto heeft. Een Corolla GR misschien?


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: YouTube Toyota Gazoo Racing.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Een project dat het op poten zet in samenwerking met Giugiaro

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Nu de 50ste verjaardag van de R5 stilaan op zijn einde loopt, maken we van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer de meest indrukwekkende versie te belichten aan de hand van 4 iconische versies.

BMW: koop minder nieuwe auto’s

BMW: koop minder nieuwe auto’s

Een gek advies van een autobouwer, maar duurzaam is het wel.

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Helaas niet in een sportieve coupé, wel als ‘range extender’ voor de MX-30.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km