Vergeet de naam “Mission E”. Porsches eerste volledig elektrische model krijgt een officiële naam: Taycan. Die komt er binnenkort aan…

Jean-François Christiaens
10/06/2018

In 2015 liet Porsche al een conceptcar voor een 100% elektrische sportberline zien, de Mission E. Daarmee wil de Duitse constructeur Tesla in het vizier nemen. Sinsdien loste Porsche regelmatig berichten over de Mission E, met technische details en zelfs een crossovervariant. Uiteindelijk geraakten we gewoon aan zijn projectnaam, maar ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag onthulde Porsche de definitieve naam van de elektrische berline: Taycan. Die naam kan volgens Porsche vertaald worden in “jong, vurig paard”.

600 pk en 500 kilometer

De productie van de Taycan is gepland voor volgend jaar. Hij krijgt twee elektromotoren, met in totaal 440 kW (ongeveer 600 pk), waardoor hij 100 km/u haalt in minder dan 3,5 seconden (en 200 km/u in minder dan 12 seconden). De batterij moet volgens de verouderde NEDC-cyclus een rijbereik opleveren van meer dan 500 kilometer.

400 kilometer in 15 minuten

De verwachtingen liggen vooral hoog voor het herladen. Porsche belooft namelijk een ultrasnelle laadfunctie van 800 volt, waarmee je 80 procent (of 400 kilometer) rijbereik tankt in amper 15 minuten.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.