De vierde generatie van de Renault Mégane RS wordt binnenkort voorgesteld. Die heeft alvast één ding niet langer gemeen met zijn voorganger: hij zal er alleen als vijfdeurs zijn.

Francois Piette
12/07/2017 13:02:53

Het toekomstige model is dus meer gezinsgericht, maar niet minder sportief. De tweeliter uit de vorige versies wordt weliswaar uitgezwaaid: de toekomstige Mégane RS zal wellicht worden aangedreven door de 1.8 TCe die we al aan de tand konden voelen in de nieuwe Espace. Diezelfde motor zal ook terug te vinden zijn onder de motorkap van de Alpine.

6 of 7 versnellingen?

Een stevigere auto vraagt natuurlijk een steviger vermogen: ongeveer 300 pk wordt er gefluisterd, vergeleken met 225 voor de Espace en 252 voor de Alpine. Eén ding is volgens deze video zeker: de klank is discreter. Er is ook nieuws over de versnellingsbak: Renault zal je laten kiezen tussen een EDC-automaat met zeven verzetten of een manuele zesbak. Jammer dat Alpine die oplossing niet biedt.

Sport of Cup?

De Franse constructeur biedt tot slot twee chassismogelijkheden: Sport en Cup. De eerste is de meest vergevingsgezinde, de tweede is ideaal voor regelmatige circuitbezoekjes. In tegenstelling tot sommige rivalen zou de Mégane RS geen vierwielaandrijving krijgen. Een meesturende achteras die de levendigheid in scherpe bochten en de stabiliteit in lange bochten bevordert, zou wel tot de mogelijkheden behoren. Het chassis was trouwens altijd een van de sterkste punten van zijn voorgangers.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.