Video: dit is het autonome voertuig waarmee Uber Eats je eten komt leveren

Deze robot op wielen houdt het voedsel warm of koud!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 12 september 2022
  • Straf

Apps als Deliveroo, Uber Eats of Just Eat zijn een enorm succes in steden. Een heel praktische optie voor wie niet graag kookt, maar een verre van perfecte oplossing. Behalve het afmattende werk voor de bezorgers die 's zomers en 's winters met de fiets rondrijden, komen de bestelde gerechten vaak dooreengeschud of koud aan. Dat is een probleem als je zo snel mogelijk een pizza of een hamburger wil eten...

De oplossing? Nuro.

Het Amerikaanse bedrijf Uber Eats is zich bewust van de tekortkomingen van het thuisbezorgen van maaltijden en is daarom op zoek gegaan naar oplossingen. Eén daarvan is een doelgericht gebouwd voertuig dat Nuro heet. Dit 100% autonome rijtuig (zonder chauffeur!) is ontworpen om de te bezorgen gerechten op te halen bij de restaurants en ze dan te bezorgen bij klanten die via de applicatie een bestelling geplaatst hebben.

Nuro heeft twee afzonderlijke compartimenten die meer dan 200 kg lading kunnen vervoeren. Eén van de vakken is bestemd voor gerechten die warm gehouden moeten worden, terwijl het andere bestemd is voor bereidingen die gekoeld moeten worden. Het nieuwe voertuig zal binnenkort voor het eerst gebruikt worden in het Califonische Mountain View en Houston, in Texas. Op het Oude Continent zullen we waarschijnlijk nog enkele jaren moeten wachten voor we Nuro in het straatbeeld zullen zien!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Nuro, Inc.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km