Video: dit zit er verstopt in het wiel van een Bugatti Veyron

Het zorgt ervoor dat een snelheid van meer dan 400 km/u mogelijk wordt!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 25 augustus 2022
  • Straf
  • 5.338 weergaven

De Bugatti Veyron wordt dan wel al enkele jaren niet meer gebouwd, het blijft één van de meest extravagante auto's die de auto-industrie ooit gezien heeft. Het is een supercar van superlatieven, die we te danken hebben aan Ferdinand Piëch, de kleinzoon van Ferdinand Porsche en een sleutelfiguur in de Volkswagen groep, die sinds 1998 eigenaar is van het prestigieuze merk.

Eén van de meest opmerkelijke elementen van de hypercar uit de Elzas zijn de velgen en banden. De bolide werd immers ontwikkeld om de grens van 400 km/u te overschrijden. Dus kunnen de banden maar beter sterk zijn...

Buitengewoon

Het zal je niet verbazen dat de wielen van de Veyron enorm zijn, met een doorsnede van 365 mm, wat die van de Chiron of de Lamborghini Aventador overtreft. Het is niet verwonderlijk dat de prijs van een wiel (velg en band) meer dan € 30.000 bedraagt, of meer dan € 100.000 voor een complete set! Bovendien schrijft de fabrikant voor dat de banden hoogstens om de vijf jaar vervangen moeten worden, ongeacht het aantal afgelegde kilometers!

De YouTubers van het Waterjet Channel slaagden erin een velg te ‘openen’ om te zien wat er binnenin verborgen zit. Ze ontdekten een plastic element, kennelijk zeer stevig, dat tussen de velg en de band geplaatst was. Dit dient als versteviging voor het geval de band lek rijdt. Je ziet ook dat de band op de velg gelijmd is om een optimale stijfheid bij zeer hoge snelheden te garanderen. Dit is genoeg om bij topsnelheid (431 km/u voor de Veyron Super Sport) een kracht van tot 5.442 Gs te weerstaan!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Bugatti.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km