Video: hij heeft motorpech en landt met zijn vliegtuig op de snelweg!

Het zijn beelden die niet zouden misstaan in een Hollywoodproductie!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 15 juli 2022
  • Straf

Dit is het verhaal van een aspirant-piloot die een professional wil worden en die vanaf zijn allereerste vlieguren te maken krijgt met een op zijn zachtst gezegd hachelijke situatie. Terwijl hij op 3 juli boven North Carolina in de Verenigde Staten vloog, sputterde zijn motor om daarna uit te vallen.

De streek is zeer bossig, waardoor het voor de piloot moeilijk is om een landingsplaats te vinden. Het enige alternatief is een snelweg, die gelukkig niet al te druk is op dat moment... Op de video, gefilmd door een GoPro aan boord, is te zien hoe het vliegtuig over een paar voertuigen heen vloog voor het de wielen vlot op het asfalt zette, zonder dat er slachtoffers vielen. Een echte meesterzet!

Na dit manoeuvre, dat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de aandacht trok, kan de man er vrij zeker van zijn dat hij zijn vliegbrevet voor beroepspiloot zal halen!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: NBC News.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km