Video: Jaguar E-Pace, alle details

Door het succes van zijn F-Pace wil Jaguar steviger investeren in het SUV-segment. Dit is dus de E-Pace, die een trapje onder diezelfde F-Pace staat. De volledig elektrische i-Pace wordt volgend jaar verwacht.

  • Piette François
  • 14 juli 2017

Bij Jaguar hadden ze snel door dat het SUV-segment onvermijdelijk was. Vooral compacte SUV’s worden in sneltempo aangevoerd. Deze E-Pace wordt de inzet van Jaguar en mikt met iets minder dan 4,4 meter op de BMW X1, Audi Q3 en Mercedes GLA. Hij doet een beroep op aluminium, staal met hoge treksterkte en magnesium om het gewicht te beperken, maar staat niet op hetzelfde platform als de F-Pace.

Terugkeer van de voorwielaandrijving

Sinds het verdwijnen van de X-Type had Jaguar er zich niet meer aan gewaagd: voorwielaandrijving. Toch is die alleen bestemd voor de instapversies: het merendeel van de modellen krijgt intelligente vierwielaandrijving. Die stuurt in normale situaties alleen de voorwielen aan, maar kan bij een dynamische rijstijl ook de achterwielen inschakelen om zo het typische achterwielaangedreven gedrag van een Jaguar te verkrijgen. Daar stoppen de chassismogelijkheden niet: Jaguar biedt ook een adaptieve demping aan in de optielijst.

Stevige koffer

Ondanks het compacte formaat belooft Jaguar plaats voor vijf volwassenen en een relatief grote koffer van 577 liter. Die is bovendien toegankelijk via een elektrische kofferklep die je kan openen met een voetzwaai onder de achterbumper.

Alleen viercilinders

Onder de motorkap voorziet Jaguar alleen tweeliter viercilinders. Geen V6 onder de kap dus, maar desondanks mooie vermogenscijfers: als benzine zijn er twee motoren van 250 en 300 pk. Als diesel zijn er verschillende versies: 150 pk (124 g/km CO2), 180 en 240 pk. Afhankelijk van de motor zijn er twee versnellingsbakken mogelijk: een manuele zesversnellingsbak en een negentrapsautomaat van ZF.

Uitrusting

Het multimediasysteem heeft een touchscreen van 12,3 duim. De mogelijkheden zijn uitgebreid, met onder meer smartphone-integratie. Dankzij apps kan je op je telefoon informatie over de auto opvragen, over het rijbereik, waar je geparkeerd staat,… Er is ook een helderder head-updisplay, een armband die als sleutel kan dienen en die je tijdens sportactiviteiten gewoon kunt gebruiken.

Veiligheidsuitrusting is er in de vorm van een actieve parkeerassistent, dodehoekwaarschuwing, een voetgangersairbag, noodremhulp met voetgangerdetectie,… De Britten vermelden echter niets over fileassistentie.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km