Video: laatste wintertesten voor de lancering van de Rimac Nevera

De elektrische hypercar spendeerde twee weken met intensieve testen in het Zweedse testcentrum van Pirelli.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 12 april 2022
  • Elektrisch
  • 3.187 weergaven

Bijna een jaar na zijn voorstelling starten binnenkort de leveringen van de elektrische hypercar van het Kroatische merk aan de eerste van 150 gefortuneerde klanten. Maar niet voordat Rimac de laatste hand legt aan de fijnafstelling van systemen als de ABS, ESP en torque vectoring. Dat doet het op de Sottozero testbaan van Pirelli, niet ver van de Noordpoolcirkel. Het Italiaanse merk levert de winterbanden voor de Nevera, terwijl Rimac voor het zomerrubber koos voor de Michelin Pilot Sport 4S. Hoewel er bij de testen ongetwijfeld hard gewerkt wordt, ziet het er gewoon ook bijzonder leuk uit.


Ook voor minder ervaren bestuurders”

Van de Nevera worden 150 stuks gebouwd. Die hebben allemaal een batterijpakket met een capaciteit van 120 kWh aan boord en beschikken over een vermogen van 1.914 pk en een koppel van 2.360 Nm. De prestatiecijfers zijn al even indrukwekkend: een top van 412 km/u, 0-100 km in 1,85 seconden en 0-100 mph (161 km/u) in 4,3 seconden. Daarmee mag de Nevera zich de snelst accelererende productiewagen ter wereld noemen.


Toch maakt Mate Rimac, oprichter van het Kroatische sportwagenmerk en CEO van Bugatti Rimac, zich sterk dat het een bruikbare auto wordt. Niet enkel in extreme omstandigheden, maar ook voor verschillende soorten bestuurders. "Wat we wilden ontwikkelen was een auto die even goed bestuurd kon worden door iemand die niet de meest ervaren bestuurder is tot en met een doorgewinterde racer. Het vinden van dat evenwicht tussen het creëren van een bevredigende maar veilige rijervaring in een 1.914 pk sterke auto met vier onafhankelijke elektromotoren en het bouwen van een chassis dat een delicate controleerbaarheid op het scherpst van de snee biedt, is vanaf dag één ons doel geweest. En nu onze laatste testfase op zijn einde loopt, kan ik met een gerust hart zeggen dat dat precies is wat we met Nevera bereikt hebben."


Laat die leveringen dan maar snel beginnen! Liefst met ook één of meerdere exemplaren voor ons land, nu D’Ieteren instaat voor de verdeling van het merk in onze contreien.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Rimac.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km