Nee, het is geen schrijffout: de nieuwe AMG-modellen komen onder de 63-exemplaren te staan. Wat er precies onder de motorkap zit?

Francois Piette
16/01/2018

Mercedes onthulde pas nog zijn gloednieuwe CLS, maar zonder AMG-variant. Tot nu. Tenminste: het gaat niet om de krachtige 63 met V8 van zowat 600 pk, maar om een redelijkere 53. Die is niet alleen beschikbaar bij de CLS, maar ook bij de E-Coupé en Cabriolet.

Onder de kap

Geen atmosferische V8, maar een drukgevoede zescilinder-in-lijn. De drie liter grote biturbo komt uit de S-Klasse, maar pakt wel uit met sportieve specificaties: 435 pk, 520 Nm en vooral twee turbo’s en een elektrisch aangedreven compressor, dankzij een parallelcircuit van 48 volt. Iets gelijkaardigs zagen we eerder al bij de V8 TDI in de Audi SQ7. De alternator-starter geeft 16 kW en 250 Nm extra. Het geheel is gekoppeld aan een negentrapsautomaat.

Aangepast chassis

De luchtvering tilt het koetswerk op bij een verkeersdrempel, de vierwielaandrijving verdeelt het koppel afhankelijk van de omstandigheden (van achterwielaandrijver naar 4x4) en 19-duimsvelgen zijn standaard, 20-duimers optioneel. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen discreet: enkele logo’s, uitlaten, licht gewijzigde bumpers en klaar is kees.

Prestaties

Mercedes geeft 4,5 seconden op voor de oefening naar 100 km/u en een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Als dat op de Duitse autobahn niet genoeg is, dan kan je de topsnelheid optioneel laten verhogen tot 270 km/u. Tot slot geeft Mercedes een gemiddeld verbruik op van 8,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 200 g/km.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.