Video: De onweerstaanbare Morgan Aero 8

Morgan, dat is een synoniem voor de bewaker van tradities. Hoe zou je anders een constructeur noemen die vasthoudt aan een model dat voor het eerst in 1936 verscheen? Maar de Aero 8 die we vandaag krijgen voorgesteld heeft weinig te maken met z’n voorouders…

 

  • Piette François
  • 13 maart 2015

De Aero 8 staat al sinds 2001 in de catalogus en Morgan houdt zich er aan om het model regelmatige up te daten met kleine verbeteringen. De nieuwe Aero 8 is echter meer dan dat.

Met alle ogen op het Salon van Genève gericht, onthulde Morgan de nieuwe Aero 8. Die kreeg een nieuw en stijver aluminium chassis, terwijl aan de buitenkant de aangepaste achterpartij opvalt, die wat ons betreft toch moet inboeten qua finesse.


Duitse V8

De koffer is ook een eigenaardigheid, want die open je van voor naar achter. Dat is blijkbaar de meest aangewezen manier om je lederen bagagetas in de koffer te plaatsen…

Wat er niet verandert, is het mechanische gedeelte. Morgan gebruikt nog steeds de atmosferische V8 van BMW. De 4,7 liter met een verslavende soundtrack levert 367 pk. Ruimschoots voldoende om rijplezier van je tenen tot aan je oorlellen mee te beleven.


GT

In de Aero 8 rij je altijd onder een blote hemel, maar wie dat wil, kan ook een optionele hard-top mee bestellen. Qua pure sportieve prestaties moet deze Aero 8 wel enkele pluimen laten, maar om dat te compenseren richt hij zijn pijlen net wat harder op het segment van het Grand Tourisme. En die GT-allures gaan ‘m even goed af als een lederen pet en handschoenen bij z’n bestuurder.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km