Porsche heeft een snelheidsrecord verbroken. De 911 GT2 RS legde een rondje rond de Nordschleife van de legendarische Nürburgring af in 6 minuten en 47,3 seconden. De Porsche is daarmee de snelste straatlegale productiewagen op Duitslands beroemdste circuit.
Wim Bervoets
27/09/2017 16:12:46

Opmerkelijk is dat Porsche zelf op voorhand de lat iets lager legde: “Toen we aan de ontwikkeling van de auto begonnen, mikten we met de GT2 RS op een tijd van minder dan 7 minuten en 5 seconden”, zegt Frank-Steffen Walliser, vicepresident Motorsport en GT-wagens bij Porsche.

Exit Lamborghini

Het vorige record stond op naam van de Lamborghini Huracan LP 640-4 Performante, met 6 minuten en 52,01 seconden. Dat record werd door twee afzonderlijke Porsche-testrijders verbroken bij de eerste poging. Beide piloten zetten daarna enkele ronden neer die onder 6 minuten en 50 seconden afklokten. Het was uiteindelijk de Duitser Lars Kern die de nieuwe recordtijd van 6 minuten en 47,3 seconden op zijn naam schreef.

Uitverkocht

De Porsche 911 GT2 RS die voor de recordpoging werd gebruikt, stond op Michelin Pilot Cup 2-banden en bleef verder standaard. Dat betekent 700 pk en 750 Nm uit een 3,8 liter zescilinder boxermotor, gekoppeld aan een PDK-automaat met zeven verzetten. Alle productie-exemplaren van deze nieuwe kampioen zijn uitverkocht.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.