Kort na de officiële voorstelling van de derde generatie Porsche Cayenne volgt de voorlopige topversie. De Turbo biedt met V8 van 550 pk sensationele prestaties.

Wim Bervoets
13/09/2017 14:09:45

Specifieke lichtblokken, eigen 21-duimsvelgen, bredere wielkasten en een dubbele uitlaat zijn de grootste weggevers die je vertellen dat je niet met de eerste de beste Cayenne te maken hebt. Binnenin vinden we het digitale Porsche Advanced Cockpit terug, en een Bose-geluidsinstallatie van 710 watt. De verwarmde zetels hebben geïntegreerde hoofdsteunen.

Kerncentrale

Onder de motorkap vinden we de eerste V8 in de nieuwe Cayenne terug: een 4.0 V8 biturbo. Die produceert 550 pk en 770 Nm, en brengt dat vermogen via een Tiptronic-achttrapsautomaat over naar de vier wielen. Daardoor haalt hij 100 km/u na 4,1 seconden (3,9 seconden met het Sport Chrono-pakket) en raast hij door tot 286 km/u. Breder rubber, een luchtvering met drie kamers en actieve schokdempers moeten dat vermogen comfortabel aan de grond krijgen, daarbij ondersteund door actieve antirolstangen gevoed door een 48 volt-circuit en een optionele meesturende achteras.

Het anker uit

Een adaptieve dakspoiler, gecombineerd met verstevigde remmen, moet voor de stopkracht in deze Cayenne zorgen. Als optie kunnen klanten kiezen voor de koolstofkeramische remschijven. 

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.