Na een carrière van 20 jaar is de aflossing er. De nieuwe generatie van de Suzuki Jimny wordt dit jaar nog in Japan gelanceerd, en komt begin volgend jaar naar ons. Met deze kenmerken.

Wim Bervoets
11/07/2018

Het meest opvallende: geen dieselmotor. De enige motor in de Jimny is een atmosferische 1.5 viercilinder. Die is 100 pk en 130 Nm sterk, kan gekoppeld worden aan een manuele vijfbak of een viertrapsautomaat, en belooft een topsnelheid van 145 km/u.

Berggeit

Geen atletische prestaties dus, maar dat willen Jimny-klanten ook niet, zegt Suzuki. Belangrijker zijn de terreinprestaties. De inschakelbare vierwielaandrijving heeft nog steeds een manuele keuzehendel voor de veldversnellingen, en de Jimny steunt op een stijver ladderchassis. Dat levert hem de allures van een berggeit op: een bodemvrijheid van 21 centimeter, maar een aan- en afrijhoek van respectievelijk 37 en 49 graden.

Technologie

Binnenin mikt de kleine Japanner op functionaliteit, maar je krijgt wel wat technologie: een infotainmentsysteem van 7 duim, een automatische noodremhulp, rijstrookassistentie en zelfs verkeersbordherkenning. In de koffer kan je 377 liter kwijt. Niet slecht, voor een 4x4 die maar 3,48 meter lang is…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.