Faraday heeft de FFZero1 gelanceerd. Deze spectaculaire sportwagen beschikt over enkele bijzondere eigenschappen: 1.000 pk, volledig elektrisch aangedreven en een connectiviteit van de bovenste plank. Het project wordt bovendien gefinancierd door Chinese fondsen.

Francois Piette
8/01/2016 12:40:27

De wagen die je hier ziet, is een prototype, maar de intentie om ‘m in productie te nemen is duidelijk aanwezig. Sterker zelfs, Faraday wil op basis van het platform waarvan de batterijen geïntegreerd zijn in de bodem meerdere modellen ontwikkelen.

Hyper-verbonden
Maar laten we terugkeren naar de wagen zelf. Hij beschikt over slechts 1 zetel. De bestuurder nestelt zich dus in een cockpit die gemaakt is van compositiemateriaal en carbon. Het geheel is ultra-gesofisticeerd, de technologie alomtegenwoordig. Het stuur is centraal opgesteld en daarnaast kun je ook via je smartphone verschillende functies van de wagen bedienen. De introductie van augmented reality zorgt voor extra informatie op de voorruit.

Explosieve cijfers
De FFZero1 pakt uit met verbluffende prestaties. De sportwagen beschikt over vier elektromotoren die samen 1.000 pk genereren. Die indrukwekkende paardenstal zorgt voor een topsnelheid van meer dan 350 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt afgelegd in minder dan drie seconden.

De bestuurder voorzien van rijplezier staat bij de Faraday op de eerste plaats, maar dat kan ook door het stuur uit handen te geven want de fabrikant geeft aan dat ook autonoom rijden tot de mogelijkheden behoort. Zelfs een tweede stoel zou op de optielijst staan…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.