Video: The Beast van Obama betreedt oude continent

De exclusiefste, veiligste, duurste en meest mysterieuze auto van de wereld staat niet in de toonzalen van Bugatti, Koenigsegg of Rolls-Royce. Hij staat in Washington, in de garage van het Witte Huis. The Beast, zoals de limousine van Barack Obama heet, is zowat de sterkst beveiligde auto. Hij wordt ook Cadillac One genoemd (naar analogie met het presidentiële vliegtuig Air Force One en de helikopter Marine One) en trad op 20 januari 2009 in dienst.   

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 25 maart 2014

Hoewel heel wat eigenschappen van de auto top secret zijn om veiligheidsredenen, weten we dat het chassis van de The Beast afkomstig is van de GMC Topkick … een vrachtwagen. Onder motorkap ligt een Duramax diesel van 6.600 cc die ongeveer 34 l/100 km drinkt. Hij heeft een bepantsering van meer dan 20 cm dikte in de deuren en 12,5 cm voor de rest van de auto. Dat zorgt voor een totaalgewicht van bijna zeven ton! De banden van Goodyear werden zo ontworpen dat ze doorrijden bij een lek.

Zeven personen, onder wie de president, kunnen plaatsnemen in de auto. Voorin zijn er twee plaatsen die met een glas afgescheiden worden van de vijf achterste plaatsen. Drie personen zitten tegen de rijrichting, tegenover twee andere zetels, waarvan één gebruikt door de president. Die twee zetels kunnen automatisch versteld worden. Een wegklapbare bureau scheidt de twee zetels. Door de dikke bepantsering is het interieur van de auto relatief krap voor een limousine van zo’n formaat. In de bovenstaande video leer je meer over de veiligheidssystemen van The Beast.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Video ©: Discovery Channel.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km