Video: Volkswagen geeft meer details vrij over de T-Cross, zijn nieuwe SUV

Op de officiële voorstelling is het nog heel even wachten, maar Volkswagen beloont ons geduld met details en foto’s van zijn nieuwe SUV. Die heet T-Cross en is gebaseerd op de Polo.

  • Bervoets Wim
  • 13 juli 2018
  • Toekomst
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NYjOobuOZAU

Maar met een lengte van 4,11 meter en een hoogte van 1,56 meter is de nieuwe T-Cross iets groter dan de Polo, met wie hij zijn MQB A0-platform deelt. In het SUV-gamma van Volkswagen neemt deze T-Cross helemaal onderaan plaats. Daarboven staan de T-Roc, de Tiguan, de nieuwe Tiguan Allspace en de nieuwe Touareg.

Maximale ruimte

De T-Cross maakt maximaal gebruik van zijn beschikbare ruimte. Zo voorziet Volkswagen standaard een verschuifbare achterbank, waarmee je het koffervolume kunt variëren van 385 liter tot 455 liter. In het interieur zeggen de Duitsers ook het Active Info Display te monteren, het digitale instrumentenpaneel. De connectiviteit en veiligheid van deze kleine SUV staan natuurlijk op niveau, met het draadloos laden van smartphones, rijstrookassistentie, een dodehoekwaarschuwing, parkeerhulp enzovoort.

Nog steeds diesel

Onder de motorkap noteren we drie benzinemotoren en één diesel. Die komen allemaal uit de Polo. De T-Cross kiest voor de 1.0 TSI met 95 en 115 pk, en voor de 1.5 TSI met 150 pk. De enige dieselmotoro is de 1.6 TDI, die 95 pk produceert.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km