Op de officiële voorstelling is het nog heel even wachten, maar Volkswagen beloont ons geduld met details en foto’s van zijn nieuwe SUV. Die heet T-Cross en is gebaseerd op de Polo.

Wim Bervoets
13/07/2018

Maar met een lengte van 4,11 meter en een hoogte van 1,56 meter is de nieuwe T-Cross iets groter dan de Polo, met wie hij zijn MQB A0-platform deelt. In het SUV-gamma van Volkswagen neemt deze T-Cross helemaal onderaan plaats. Daarboven staan de T-Roc, de Tiguan, de nieuwe Tiguan Allspace en de nieuwe Touareg.

Maximale ruimte

De T-Cross maakt maximaal gebruik van zijn beschikbare ruimte. Zo voorziet Volkswagen standaard een verschuifbare achterbank, waarmee je het koffervolume kunt variëren van 385 liter tot 455 liter. In het interieur zeggen de Duitsers ook het Active Info Display te monteren, het digitale instrumentenpaneel. De connectiviteit en veiligheid van deze kleine SUV staan natuurlijk op niveau, met het draadloos laden van smartphones, rijstrookassistentie, een dodehoekwaarschuwing, parkeerhulp enzovoort.

Nog steeds diesel

Onder de motorkap noteren we drie benzinemotoren en één diesel. Die komen allemaal uit de Polo. De T-Cross kiest voor de 1.0 TSI met 95 en 115 pk, en voor de 1.5 TSI met 150 pk. De enige dieselmotoro is de 1.6 TDI, die 95 pk produceert.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.