Vier nieuwe Fords op komst

Tijdens het persevenement Go Further heeft Ford een tipje van de sluier gelicht over zijn toekomst. Een toekomst met nieuwe technologie zoals autonoom rijden, maar ook met nieuwe modellen waarmee het Europese gamma nieuwe segmenten aanboort.

  • Piette François
  • 05 december 2013
  • 52 weergaven

Mustang

De Mustang is een icoon, een echte legende overal ter wereld. Het is dan ook de vraag waarom het zo lang moest duren voor hij ingevoerd werd op het oude continent. Maar – en dat is officieel bevestigd – deze keer komt de Mustang ook naar Europa.

Om onze moeilijke markt tevreden te stellen, moet de Mustang een alternatief bieden voor de dure V8. Dat komt er in de vorm van een volledig nieuwe 2.3 viercilinder die meer dan 300 pk levert. De V8 (426 pk) wordt ook bij ons beschikbaar, maar de importeur maakt zich geen illusies: de overgrote meerderheid van de klanten zal de viercilinder vragen.

Hoe zit het overigens met de commercialisatie? Liefhebbers moeten geduld oefenen, want de Mustang begint bij ons pas in 2015. Goed nieuws is dat het verkoopdoel vrij ambitieus is. In België en Luxemburg verwacht Ford zelfs een grotere verspreiding dan bij de Focus RS.

Nog meer goed nieuws is dat de Mustang meteen als coupé en cabriolet op de markt komt. Bij het persevenement Go Further was bijna iedereen het erover eens dat de coupé geslaagder is.

Ka

Een tweede nieuwigheid van Ford is de Ka. Toegegeven, de huidige Ka loopt wat achter op de rest van het gamma. Maar dat zou moeten veranderen, afgaande op dit veelbelovende concept. Deze keer deelt de Ka onderhuids niets met Fiat maar is het voor 100 procent een Ford. Nog een grote verandering zijn de twee extra deuren achteraan.

Ook hier is serieproductie (ook voor de Europese markt) pas voorzien tegen 2015. Positief is dat de kleine stadswagen heel wat multimedia-uitrusting meekrijgt zoals de systemen SYNC en AppLink die toelaten verbonden te blijven, muziek te downloaden en nog zoveel meer.   

Edge en EcoSport

De markt van de SUV’s boomt. Momenteel kan Ford in deze veelbelovende markt alleen de Kuga aanbieden. Meteen de bestaansreden van de nieuwe EcoSport, die het gamma ondereen vervolledigt, maar ook van de Edge, de dikke SUV die het gamma afrondt. Het duurt nog even voor de Edge in de toonzalen staat, de EcoSport staat al in de startblokken.

De kleine SUV van Ford, met het vreemde achterwiel op de kofferklep, is vooral bestemd voor groeimarkten. Dat betekent dat Europa moet wachten. Er is sprake van een commercialisatie in België in de herfst van 2014. Geduld is een schone deugd … 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is de nieuwe Ford Mondeo!

Dit is de nieuwe Ford Mondeo!

Nu ja, de nieuwe Mondeo voor de Chinese markt, want naar Europa komt hij niet...

BMW werkt aan nieuwe verbrandingsmotoren

BMW werkt aan nieuwe verbrandingsmotoren

BMW is nog niet meteen van plan om verbrandingsmotoren vaarwel te zeggen. Dat bevestigde ontwikkelingschef Frank Weber aan het Duitse Magazine Auto Motor und Sport.

Ook een compacte Tesla Cybertruck in 2023?

Ook een compacte Tesla Cybertruck in 2023?

Geruchten doen de ronde over een kleinere Tesla Cybertruck, terwijl de lancering van de ‘full size’ versie nog maar eens uitgesteld is tot 2023.

Volkswagen kondigt een “opmerkelijk snelle auto” aan!

Volkswagen kondigt een “opmerkelijk snelle auto” aan!

Deze auto wordt in het Engels benoemd als “Notably Fast Transport”, of NFT… en hij is voorzien voor februari 2022.

Aanbevolen tests voor jou

3,6 /5 Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Wie zegt dat sportieve wagens met een verbrandingsmotor hun beste tijd gehad hebben? Hyundai in elk geval niet, want de Koreaanse autobouwer breidt zijn N-familie nog uit. Dit keer met een pittige versie van zijn atypische Kona SUV.

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Welke van de twee, de beweeglijke en lichte Française of de gekke en eigenzinnige Japanner, zal ons het meeste plezier kunnen verschaffen?

4,1 /5 Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Geconfronteerd met de meest recente X4 van BMW en de nieuwe Mercedes GLC zag Audi zich verplicht zijn Q5 te vernieuwen. Een operatie die niet beperkt blijft tot een simpele visuele facelift, samen met een nieuwe ‘coupé’ uitvoering, maar één die ook technologische en mechanische nieuwigheden met zich meebrengt!

3,5 /5 Test: Ssangyong Korando e-Motion, schot in de roos!

Test: Ssangyong Korando e-Motion, schot in de roos!

Op papier beschikt de eerste elektrische SUV van Ssangyong over alle troeven om te scoren: gebruiksgemak, een volledige uitrusting en een competitieve prijs. Maar is deze Korando e-Motion echt zo interessant?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Test Aankoop heeft de resultaten gepubliceerd van een grote studie rond de betrouwbaarheid van de automerken die op onze markt te koop zijn. Een studie waarin de Aziatische merken duidelijk domineren...

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Citroën C3 Pluriel, de goedkoopste cabrio op de markt?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Citroën C3 Pluriel, de goedkoopste cabrio op de markt?

Een cabrio kopen in het putje van de winter, een gek idee? Integendeel: aangezien niemand er op dit moment één wil, is dit het ideale moment om een goede deal te doen! Vandaag buigen we ons over de Citroën C3 Pluriel, waarschijnlijk één van de meest originele cabrio’s van de afgelopen 20 jaar!

Zoveel kost de Renault Megane E-Tech, de uitsluitend elektrische compacte Fransman

Zoveel kost de Renault Megane E-Tech, de uitsluitend elektrische compacte Fransman

De besteltabellen van de de 100% elektrische versie van het compacte Franse model gaan net op tijd voor Kerst open! Maar hoeveel kost dit grote geschenk je?

Oogverblindend, het interieur van deze ‘unieke’ 911!

Oogverblindend, het interieur van deze ‘unieke’ 911!

Oliesjeiks uit golfstaten en hun auto’s… het is vaak een garantie op ‘unieke’ combinaties. Ook deze Porsche 911 Turbo S uit 1998 stelt niet teleur!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 17.700
5 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 51.490
2021
18 km

Benzine, Automaat

€ 32.975
2022

Hybride - Benzine, Automaat

€ 51.490
2021
18 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Elektrisch, Automaat

€ 28.499
2020
8.895 km

Benzine, Manueel

€ 16.190
2020
25.105 km

Benzine, Manueel

€ 21.980
2020
31.835 km

Diesel, Automaat

€ 33.350
2021
37.945 km