Vier nieuwe Fords op komst

Tijdens het persevenement Go Further heeft Ford een tipje van de sluier gelicht over zijn toekomst. Een toekomst met nieuwe technologie zoals autonoom rijden, maar ook met nieuwe modellen waarmee het Europese gamma nieuwe segmenten aanboort.

  • Piette François
  • 05 december 2013
  • 109 weergaven

Mustang

De Mustang is een icoon, een echte legende overal ter wereld. Het is dan ook de vraag waarom het zo lang moest duren voor hij ingevoerd werd op het oude continent. Maar – en dat is officieel bevestigd – deze keer komt de Mustang ook naar Europa.

Om onze moeilijke markt tevreden te stellen, moet de Mustang een alternatief bieden voor de dure V8. Dat komt er in de vorm van een volledig nieuwe 2.3 viercilinder die meer dan 300 pk levert. De V8 (426 pk) wordt ook bij ons beschikbaar, maar de importeur maakt zich geen illusies: de overgrote meerderheid van de klanten zal de viercilinder vragen.

Hoe zit het overigens met de commercialisatie? Liefhebbers moeten geduld oefenen, want de Mustang begint bij ons pas in 2015. Goed nieuws is dat het verkoopdoel vrij ambitieus is. In België en Luxemburg verwacht Ford zelfs een grotere verspreiding dan bij de Focus RS.

Nog meer goed nieuws is dat de Mustang meteen als coupé en cabriolet op de markt komt. Bij het persevenement Go Further was bijna iedereen het erover eens dat de coupé geslaagder is.

Ka

Een tweede nieuwigheid van Ford is de Ka. Toegegeven, de huidige Ka loopt wat achter op de rest van het gamma. Maar dat zou moeten veranderen, afgaande op dit veelbelovende concept. Deze keer deelt de Ka onderhuids niets met Fiat maar is het voor 100 procent een Ford. Nog een grote verandering zijn de twee extra deuren achteraan.

Ook hier is serieproductie (ook voor de Europese markt) pas voorzien tegen 2015. Positief is dat de kleine stadswagen heel wat multimedia-uitrusting meekrijgt zoals de systemen SYNC en AppLink die toelaten verbonden te blijven, muziek te downloaden en nog zoveel meer.   

Edge en EcoSport

De markt van de SUV’s boomt. Momenteel kan Ford in deze veelbelovende markt alleen de Kuga aanbieden. Meteen de bestaansreden van de nieuwe EcoSport, die het gamma ondereen vervolledigt, maar ook van de Edge, de dikke SUV die het gamma afrondt. Het duurt nog even voor de Edge in de toonzalen staat, de EcoSport staat al in de startblokken.

De kleine SUV van Ford, met het vreemde achterwiel op de kofferklep, is vooral bestemd voor groeimarkten. Dat betekent dat Europa moet wachten. Er is sprake van een commercialisatie in België in de herfst van 2014. Geduld is een schone deugd … 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Skoda Superb Combi, de overleving van een ras

Scoop: Skoda Superb Combi, de overleving van een ras

De volgende generatie van de Skoda Superb zal in 2023 beschikbaar zijn. En dat is ook goed nieuws voor de VW Passat...

Citroën C4 X: opportunistisch silhouet

Citroën C4 X: opportunistisch silhouet

Na Peugeot met zijn nieuwe 408 is het nu de beurt aan Citroën om een crossover-coupé toe te voegen aan zijn catalogus. Maar enkel als elektrische ë-C4 X bij ons.

Vergeten model: Maybach Zeppelin, absolute overdaad!

Vergeten model: Maybach Zeppelin, absolute overdaad!

Vandaag is Maybach een label dat gekleefd wordt op de meest luxueuze modellen van Mercedes. 100 jaar geleden was het echter een op zichzelf staand merk dat enkele van de meest opulente auto’s op de planeet bouwde!

Het einde van de manuele versnellingsbak? Niet voor de M-divisie van BMW!

Het einde van de manuele versnellingsbak? Niet voor de M-divisie van BMW!

Hoewel het rationeel geen elk voordeel biedt, wil BMW ze toch zo lang mogelijk aanbieden op zijn auto’s voor liefhebbers.

Aanbevolen tests voor jou

3,7 /5 Test: Toyota bZ4X, geruststellen

Test: Toyota bZ4X, geruststellen

De bZ4X wordt Toyota’s eerste EV in Europa voor productie op grote schaal. Met een garantie van liefst 10 jaar moet hij sceptici over de streep trekken. Heeft hij nog andere troeven?

3,6 /5 Test: Citroën C5 Aircross, volwassen look

Test: Citroën C5 Aircross, volwassen look

Het design van de Franse SUV evolueert naar een rijpere en soberdere stijl. Maar beschikt hij nog altijd over zijn sublieme ‘gewatteerde’ ophangingscomfort?

3,5 /5 Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

De sprankelende Juke erft de ‘complexe’ aandrijflijn van zijn Franse neefje, de Captur. Complex, ja, maar hij laat zich probleemloos temmen!

3,2 /5 Test: Ford Tourneo Connect, zeer goed opgevoed!

Test: Ford Tourneo Connect, zeer goed opgevoed!

Ford heeft de Volkswagen Caddy naar eigen smaak herwerkt om hem aan te bieden als Tourneo Connect. Een gezinstransporter met 7 plaatsen op een moderne, praktische en comfortabele basis.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dynamisch inductieladen: naar een onbeperkt rijbereik?

Dynamisch inductieladen: naar een onbeperkt rijbereik?

De resultaten die behaald werden op dit circuit uitgerust met inductielaadlussen zijn bemoedigend.

Te koop: twee Lotussen van één van de grootste F1-legendes!

Te koop: twee Lotussen van één van de grootste F1-legendes!

Deze Lotus Cortina en Lotus Elan zijn zonder twijfel enkele van de belangrijkste ‘wegmodellen’ uit de geschiedenis van Lotus. De twee exemplaren hebben de reputatie van het merk gemaakt!

Te koop: “De beste Ferrari ooit gebouwd” volgens Enzo

Te koop: “De beste Ferrari ooit gebouwd” volgens Enzo

Deze Ferrari 410 Sport Spider Scaglietti, een brutale machine, om niet te zeggen dodelijk in de handen van niet-experts, zou “de beste auto ooit gebouwd” zijn volgens de stichter van het merk, Enzo Ferrari! Zegt dit model je wel niets? Goed nieuws: hij staat te koop...

Zoveel kosten de nieuwe Kia Niro HEV, PHEV en EV

Zoveel kosten de nieuwe Kia Niro HEV, PHEV en EV

De nieuwe generatie van de uitsluitend geëlektrificeerd aangedreven Kia is er. Maar tegen welke prijs?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Manueel

€ 19.571

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 20.900
2018
54.490 km

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Manueel

€ 22.990
2022
2.720 km