Vier nieuwe Fords op komst

Tijdens het persevenement Go Further heeft Ford een tipje van de sluier gelicht over zijn toekomst. Een toekomst met nieuwe technologie zoals autonoom rijden, maar ook met nieuwe modellen waarmee het Europese gamma nieuwe segmenten aanboort.

  • Piette François
  • 05 december 2013

Mustang

De Mustang is een icoon, een echte legende overal ter wereld. Het is dan ook de vraag waarom het zo lang moest duren voor hij ingevoerd werd op het oude continent. Maar – en dat is officieel bevestigd – deze keer komt de Mustang ook naar Europa.

Om onze moeilijke markt tevreden te stellen, moet de Mustang een alternatief bieden voor de dure V8. Dat komt er in de vorm van een volledig nieuwe 2.3 viercilinder die meer dan 300 pk levert. De V8 (426 pk) wordt ook bij ons beschikbaar, maar de importeur maakt zich geen illusies: de overgrote meerderheid van de klanten zal de viercilinder vragen.

Hoe zit het overigens met de commercialisatie? Liefhebbers moeten geduld oefenen, want de Mustang begint bij ons pas in 2015. Goed nieuws is dat het verkoopdoel vrij ambitieus is. In België en Luxemburg verwacht Ford zelfs een grotere verspreiding dan bij de Focus RS.

Nog meer goed nieuws is dat de Mustang meteen als coupé en cabriolet op de markt komt. Bij het persevenement Go Further was bijna iedereen het erover eens dat de coupé geslaagder is.

Ka

Een tweede nieuwigheid van Ford is de Ka. Toegegeven, de huidige Ka loopt wat achter op de rest van het gamma. Maar dat zou moeten veranderen, afgaande op dit veelbelovende concept. Deze keer deelt de Ka onderhuids niets met Fiat maar is het voor 100 procent een Ford. Nog een grote verandering zijn de twee extra deuren achteraan.

Ook hier is serieproductie (ook voor de Europese markt) pas voorzien tegen 2015. Positief is dat de kleine stadswagen heel wat multimedia-uitrusting meekrijgt zoals de systemen SYNC en AppLink die toelaten verbonden te blijven, muziek te downloaden en nog zoveel meer.   

Edge en EcoSport

De markt van de SUV’s boomt. Momenteel kan Ford in deze veelbelovende markt alleen de Kuga aanbieden. Meteen de bestaansreden van de nieuwe EcoSport, die het gamma ondereen vervolledigt, maar ook van de Edge, de dikke SUV die het gamma afrondt. Het duurt nog even voor de Edge in de toonzalen staat, de EcoSport staat al in de startblokken.

De kleine SUV van Ford, met het vreemde achterwiel op de kofferklep, is vooral bestemd voor groeimarkten. Dat betekent dat Europa moet wachten. Er is sprake van een commercialisatie in België in de herfst van 2014. Geduld is een schone deugd … 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km