Volkswagen geeft meer prijs over de nieuwe Amarok

Hij is nog altijd stevig gecamoufleerd, maar we komen wel meer te weten over de technische fiche. Toch zijn er nog heel wat onbekende factoren.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 27 april 2022
  • Toekomst
  • 4.611 weergaven

Volkswagen had ons al enkele schetsen getoond en de autobouwer onthult vandaag meer over het technische gedeelte van de nieuwe Amarok. Onder de motorkap ligt, afhankelijk van de markt, naar keuze een benzinemotor en tot vier dieselmotoren, die gaan van een 4- tot een zescilinder met een longinhoud van 2 tot 3 liter. De pick-up krijgt ook een stevige groeischeut en is voortaan 5,35 meter lang, 10 cm meer dan de vorige generatie!

Een echte offroader

VW belooft dat zijn Amarok over uitstekende offroad-capaciteiten zal beschikken. Zo zal hij beschikken over een grote aan- en afrijhoek en rijmodi die aangepast zijn aan situaties die je volgens de Duitse autobouwer niet ‘in het dagelijkse leven’ tegenkomt.

Niet helemaal een tweelingbroer… 

Het is moeilijk om het nu al te hebben over zijn look, maar we kunnen wel zien dat deze Amarok uitpakt met een zeer rechtopstaande neus. Ondanks zijn camouflage is de band met de Ford Ranger, waarmee hij zijn onderstel deelt, duidelijk. Voor het koetswerk bevestigt VW de aanwezigheid van een LED-lichtstrook die de twee lichtblokken vooraan verbindt. In het interieur is er een digitaal instrumentencluster en een tablet voor het infotainmentsysteem. 

Eind 2022

De Duitse autobouwer kondigt 5 afwerkingsniveaus aan: de instapversie die gewoon Amarok heet, zal gevolgd worden door ‘Life’ en ‘Style’ uitvoeringen. De offroadversie ‘PanAmericana’ en de eerder voor de weg bestemde ‘Aventura’ komen bovenaan het gamma. Om de volledige technische fiche en de prijzen te kennen, zullen we nog wat geduld moeten hebben. De officiële lancering volgt eind dit jaar.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen Amarok? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen Amarok-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen werkt aan MEB+ met meer dan 700 km rijbereik

Volkswagen werkt aan MEB+ met meer dan 700 km rijbereik

De evolutie van het elektrische platform van de groep moet verder ook meer technologie en een hogere laadcapaciteit brengen, en leiden tot 10 nieuwe modellen tegen 2026.

Video: een Subaru met 862 pk voor een waanzinnige Gymkhana!

Video: een Subaru met 862 pk voor een waanzinnige Gymkhana!

Voor de tweede keer is het niet Ken Block, maar wel Travis Pastrana die uit de bol gaat tijdens deze Gymkhana!

De Mazda MX-5 rijdt al op duurzame brandstof!

De Mazda MX-5 rijdt al op duurzame brandstof!

Een exemplaar dat volledig standaard is, maar getankt met SUSTAIN 100 Percent, doorkruiste Engeland en deed daarbij 4 circuits aan. En het resultaat is veelbelovend!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
21.250 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km